RealVarenavn:

2014 MANUEL RAVENTOS NEGRA Raventos i Blanc, Penedès

Billede zoom:
Billede:
0930372_Raventos_Manuel
Navn:
  1. Varenr.:
    09303721435
  2. Årgang:
    2014
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    11,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Sumoll
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Xarel lo
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer vinmarker i Sant Sadurni dAnoia, som er blevet erhvervet af generationer i familien siden det 15. årh. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine - mousserende som stillevine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området - i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

    I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:

    Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
    Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
    Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
    100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion

    Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
    Website:
    1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

      Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
    Manuel Raventós Negra er efterfølgeren af Josep Maria Raventós i Blanc, og det er ham, som personligt har udvalgt druerne til denne vin, som hører til toppen af Raventós i Blancs mousserende vine. 2014-udgaven er lavet på to biodynamiskdyrkede druesorter, den hvide Xarel·lo (40%) og som noget nyt den røde Sumoll (60%) - udvalgte på de bedste parceller på ejendommen. Vinstokkene er plantet mellem 1954 og 1997 og beskæringen af planterne skal fremme en lav drueproduktion og derved større koncentration og aroma i druerne, og man bruger derfor den traditionelle gobelet beskæring (busk).

    Under høsten bliver de biodynamiskdyrkede druer håndplukket i små kasser. Efter gæring modnes basisvinen i 6 måneder på sit lie (bundfald) i æggeformede cementtanke med løbende omrøring. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden aftapning og champagniseringsprocessen. Vinen gæres i 6 år på flaske efter Méthode Traditionnelle teknikken. Efter en hånddrejning på klassiske reoler bliver vinen degorgeret uden tilsætning af sukkerlikør (nul dosage). Vinen er derfor i den tørre ende.

    Manuel Raventós Negra har en flot gylden farve i glasset, med meget små, livlige bobler. I duften er den først en smule eksotisk med dybe toner af modne frugter og nuancer af ristet brød. Smagen forbavser: Ud fra duften forventer man en ret koncentreret stil, men vinen er utrolig delikat og aromatisk, med toner som nærmest slutter mod det grønne og det liflige. Den udvikler dog samtidigt en god fedme og velour, som følger den hele vejen. Klasse!

    Server den for sig selv og nyd den bare. Må ikke forstyrres, tak!

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Jancis Robinson 17.5/20 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 995,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar