RealVarenavn:
2016 DE LA FINCA ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia, (150cl)
Billede zoom:
Billede:
Navn:
- Varenr.:09303621645
- Egenskaber:
- Årgang:2016
- Land:Spanien
- Tekst:
- Indhold:150,0cl
- Alkohol:12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
20%
Betinget procent:
20%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Parellada
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Xarel lo
- Anbefales til:Aperitif, Asiatisk, Skaldyr, Sushi, Tapas
Producent:
Producent:
Raventos I Blanc
Beskrivelse:
Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer vinmarker i Sant Sadurni dAnoia, som er blevet erhvervet af generationer i familien siden det 15. årh. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine - mousserende som stillevine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området - i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.
I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:
Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion
Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:
Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion
Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Conca del Riu Anoia
- Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.
Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
De la Finca 2016, Conca del Riu Anoia, er lavet på 60% Xarel.lo, 30% Macabeo og 10% Parellada. Xarel.lo kommer fra marken Mirador del Serral, hvor vinstokkene er plantet i 1964, mens Macabeo (plantet i 1994) og Parellada (plantet ligeledes i 1994) kommer fra La Barbera. Man praktiserer en naturlig bundfældning uden filtrering inden presning. Efter gæringen bliver basisvinen modnet i 6 måneder på sit lie (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter gæret i 30 mdr. på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken. Der tilsættes ingen sukkerlikør efter degorgering, og vinen er derfor i den tørre ende.
Alt er intenst og dog harmonisk i denne vin. I duften finder man en kombination af citrustoner med nuancer af ristet brød og smør. Med lidt iltning kommer der også toner af eksotiske frugter. I smagen eksploderer vinen nærmest i munden med komplekse og frembrusende frugttoner først, men vinen viser også friskhed, sprødhed og finesse med diskrete, mineralske toner. Brug den som aperitif eller til et måltid sammen med skaldyr- eller fiskeretter med cremede saucer eller til ost (gratineret).
Alt er intenst og dog harmonisk i denne vin. I duften finder man en kombination af citrustoner med nuancer af ristet brød og smør. Med lidt iltning kommer der også toner af eksotiske frugter. I smagen eksploderer vinen nærmest i munden med komplekse og frembrusende frugttoner først, men vinen viser også friskhed, sprødhed og finesse med diskrete, mineralske toner. Brug den som aperitif eller til et måltid sammen med skaldyr- eller fiskeretter med cremede saucer eller til ost (gratineret).
AnmeldelserVisual Score: Wine Enthusiast 91/100 Point
Kort vinbeskrivelse: "Dry elegance defines the nose, with aromas of white mushroom, apple, pear and spent yeast blending well. A lightly citric and minerally palate plays up freshness, while this tastes of just-ripe nectarine and tangerine. A steady citric finish is tangy and edgy." - MICHAEL SCHACHNERVisual Score: Guía Proensa 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Guía Peñin 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Vinous 92/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Wine Spectator 90/100 Point
Kort vinbeskrivelse: Visual Score: Jancis Robinson 16.5/20 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine Enthusiast 91/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
"Dry elegance defines the nose, with aromas of white mushroom, apple, pear and spent yeast blending well. A lightly citric and minerally palate plays up freshness, while this tastes of just-ripe nectarine and tangerine. A steady citric finish is tangy and edgy." - MICHAEL SCHACHNER
Visual Score:
Guía Proensa 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Guía Peñin 93/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Vinous 92/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Wine Spectator 90/100 Point
Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Jancis Robinson 16.5/20 Point
Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 549,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0