RealVarenavn:

FIORELLI DOLCE, ASTI DOCG, Toso

Billede zoom:
Billede:
0930202_toso_fiorelli_asti
Navn:
  1. Varenr.:
    09302020035
  2. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    7,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Moscato
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Dessert, Frugter
    Producent: 
    Producent:
    Toso
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    Vinhuset Toso ligger i landsbyen Corsarro Belbo, syd for byen Asti, i et område ved foden af Langhe-bjergene, der bliver betragtet som Moscato-land. Det er en meget kalk- og sandholdig jordbund (hvid mergel), som her giver perfekte betingelser til dyrkning af især hvide druesorter, men også til den røde drue, Brachetto.

    Firmaet blev grundlagt i 1910 af Vincenzo Toso, og fra starten var det hvidvinene, man fokuserede på. Siden har flere generationer af Toso-familien afløst hinanden, og i dag producerer brødrene Pietro og Gianfranco Toso og deres fætter Massimo både mousserende vine og klassiske hvid- og rødvine. Husets mousserende vine er lavet på druer, der leveres af udvalgte dyrkere i Santo Stefano Belbo - hjertet af produktionen for Moscato dAsti og Brachetto.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Asti
    small-arrow
    1. Da Carlo Gancia i 1870 introducerede Champagnemetoden i området og begyndte at lave en mousserende vin på Moscato druen, var han nok ikke klar over, at han ville blive fader til en af verdens mest berømte vine Asti Spumante. Senere oplevede man vine derfra, der var ligeså uinteressante, som deres pris var lav, men de sidste år har heldigvis budt på store kvalitetsforbedringer, som især skyldes nyt vinificeringsudstyr. Kunsten for en Asti Spumante eller Moscato d'Asti (DOCG) er at alliere druens sødme med en god friskhed, noget som ikke altid er umiddelbart.

      I modsætning til en Champagne, som gæres af to omgange, den første på tank og den anden på flaske, bliver Moscato d'Asti gæret af én omgang på tank. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, hvor gærkulturen bliver tilsat og varer ca. 5 til 6 uger. Gæringen bliver ganske enkelt stoppet, når vinen når en alkoholprocent på 5-6%, og vinen er derfor mere perlende end mousserende. Derfor anvender man almindelig korkprop til Moscato d'Asti. For at bevare vinens friskhed bliver en Moscato d'Asti normalt først aftappet løbende og umiddelbart før afskibning.
    Moscato-druerne til denne Asti DOCG hentes i Belbo-dalen i Piemonte. Vinen byder på eksotiske nuancer af honning, akacieblomster, mirabeller og modne blommer, men den har samtidig en god struktur og masser af friskhed. Det er en meget charmerende og delikat vin, som vil egne sig fint til en velkomstdrink, til en dessert eller til et lille glas i utide.
    Førpris

    DKK 110,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar