RealVarenavn:
ARMAGNAC HORS D'AGE CASTAREDE 40% Bas Armagnac, Castarède (70cl)
Billede zoom:
Billede:
Navn:
- Varenr.:07900500030
- Egenskaber:
- Årgang:
- Land:Frankrig
- Tekst:
- Indhold:70,0cl
- Alkohol:40,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Colombard
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Folle Blanche
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Ugni Blanc (Trebbiano)
- Anbefales til:Cigar, Drinks, Kaffe
Producent:
Producent:
Maniban Armagnac
Beskrivelse:
Det er huset Castarède (grundlagt i 1832), som ejer Château de Maniban, og firmaet er velkendt overalt i verden som det ældste handelshus i Armagnac. Slottet Maniban er bygget i det 17. årh. og ligger i Mauléon d´Armagnac i det såkaldte Bas Armagnac, som i lighed med Grande Champagne i Cognac er områdets bedste distrikt. Slottets egne vinmarker på 20 ha. sikrer en god andel selvforsyning af druer og vin, men Castarède køber også både druer, vine og udvalgte Armagnacs, som man lagrer i firmaets kældre. Men alle Armagnacs, som bærer Château de Manibans etiket, er lavet 100% på druer fra selve slottet.Inden aftapning bliver Armagnac Château de Maniban ikke filtreret, som de fleste mere "industrielle" Armagnacs ofte gør. Årsagen til dette er ganske enkelt, at man ønsker at efterlade hele det spektrum af frugt- og smagsnuancer og især den delikate balance, som filtrering ofte forstyrrer. Derfor kan man i Armagnac fra Château de Maniban opleve dannelsen af en smule bundfald eller krystaller, som er en ganske naturlig proces på samme måde, som man kan opleve det i gamle eksklusive Whiskies, årgangsrom eller ældre Cognac. Disse krystaller, som især består af mineraler, dannes typisk under kølige forhold (vinter eller ophold i kølige rum) og vil til en vis grad blive "optaget" igen, når temperaturen stiger. Konstaterer man sådanne krystaller i sin Armagnac, kan man evt. dekantere den på karaffel, (som man i øvrigt altid gjorde med de fleste gode brændevine eller Portvine før i tiden). Denne mindre operation er den lille anstrengelse, man skal ofre for at får lov til at få det fulde udbytte af en naturlig og "håndlavet" specialitet fra en af de meste prestigiøse (og kompromisløse) Armagnac firmaer.
Website:
Distriktet:
NiceDistrict:
Armagnac
- Armagnac er Frankrigs ældste brandy. Allerede i det 15. århundrede 250 år før cognac havde folk i Gascogne draget fordel af regionens usædvanlige jordbund og klima til at fremstille en hvidvin, som senere blev destilleret til armagnac. Klimamæssigt ligger Armagnac således, at de kølige vinde fra Pyrenæerne opvarmes af de varmere vinde fra Atlanterhavet. Det giver gode betingelser til områdets druesorter, med Folle Blanche som den mest udbredte, indtil vinpesten phylloxera hærgede området i slutningen af 1800-tallet, og i dag primært Ugni Blanc, Colombard, men stadig også Folle Blanche, som er kendt for at tilføre friskhed, frugt og bid til en armagnac. Hver drue giver en bestemt karakter til vinen, som skal destilleres, og sammensætningen er derfor ret afgørende for det færdige produkt.
Destillering er lidt speciel for armagnac, idet man modsat fx cognac laver en kontinueret destilleringsproces, som giver lavere alkohol og mere aroma. Netop fordi alkoholen er lavere, behøver man fx ikke at tilsætte så meget vand til de yngre armagnacs, noget som ofte gør dem mere aromatiske - især hvis man drikker dem i deres ungdom. Taler man om ældre armagnacs, er der kun én måde at nedsætte alkoholen og øge kompleksiteten på: Lagring på træfade, ofte lavet på områdets egetræer. Her får man en rig, blød og moden brændevin. Faktisk kalder man ofte armagnac "den fløjlsbløde". Ingen brandy noget sted i verden tør overhovedet lade sig sammenligne med denne unikke drik. I årevis har franskmændene eksporteret deres cognac, mens de selv har drukket armagnac. Det var altså ikke kun de tre musketerer (dArtagnan var som bekendt fra Gascogne), der brugte armagnac som medicin!
AnmeldelserVisual Score: Kort vinbeskrivelse:
Visual Score:
Kort vinbeskrivelse:
Førpris
DKK 659,00
Kommentér produkt
Antal: 0, Gennemsnit: 0,0