RealVarenavn:

1996 VINTAGE ARMAGNAC CASTAREDE 40% Bas Armagnac, Castarède (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0790110
Navn:
  1. Varenr.:
    07901109625
  2. Årgang:
    1996
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    50,0cl
  2. Alkohol:
    40,0%
Druesammensætning
  1. Anbefales til:
    Cigar, Drinks, Kaffe
    Beskrivelse:
    Armagnac Castarède er grundlagt i 1832 og er i dag velkendt overalt i verden som det ældste Armagnac-hus. 6 generationer i familien Castarède har siden efterfulgt hinanden, og i dag er det Florence Castarède, som løfter arven. Armagnac Castarède ejer 16 hektarer vinmarker samlet omkring familiens vinslot fra det 16. årh. i Mauléon d'Armagnac - midt i distriktet Bas Armagnac, der betragtes som det bedste produktionsområde. Vinmarkerne er beplantet med druesorterne Folle Blanche, Colombard, Ugni Blanc og Baco. Castarède er ganske selvforsynende med druer, men køber også både druer, vine og udvalgte Armagnacs, som man lagrer i firmaets kældre.

    Castarède er specialister i årgangsarmagnacs, og den ældste årgang i kælderen er p.t. 1893. Huset laver armagnacs, som stilmæssigt er elegante og afrundede, da deres brændevine generelt modner ekstremt længe på træfade, som i øvrigt er fremstillet af lokale egetræer. F.eks. er XO eller Hors d' Age modnet i 20 år i forhold til de lovpligtige 10 år. Alle årgangs-armagnacs er udstyret med en bagetiket, der foruden at give garanti for den respektive årgang også oplyser om aftapningsdato.

    Armagnac Castarède rangerer blandt de absolutte topproducenter i Armagnac og har således gennem tiderne opnået talrige topscores ved internationale bedømmelser.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Armagnac
    small-arrow
    1. I årevis har franskmændene eksporteret deres Cognac, mens de selv har drukket Armagnac. Det er der flere gode grunde til. Armagnac-traditionen har i århundreder beskæftiget håndværkere til fremstillingen af et rigt, blødt og modent resultat. Faktisk kalder man ofte Armagnac "den fløjlsbløde". Ingen brandy noget sted i verden tør overhovedet lade sig sammenligne med denne unikke drik.Armagnac er Frankrigs ældste brandy. Allerede i det 15. århundrede har folk i Gascogne draget fordel af regionens usædvanlige jordbund og klima til at fremstille en hvidvin, som senere er destilleret til produktet Armagnac. Klimamæssigt ligger Armagnac således, at de kølige vinde fra Pyrenæerne opvarmes af de varmere vinde fra Atlanterhavet. Det giver druerne længere modning men til gengæld mere finesse og aroma. Armagnac lagres i egefade, som er fremstillet af regionens specielle egetræs sorter og i klassiske glasbeholdere til enkelte, mindre cuvéer. Først efter flere års lagring blandes de forskellige fade til de klassiske Armagnac-typer: VS, VSOP, XO, Hors d'Age. I exceptionelle årgange producerer man Armagnac Vintage.
    Det er vigtigt at bemærke, at alle årgangsarmagnacs opbevares på fade og normalt kun aftappes løbende, når ordrerne anløber. Hver flaske er således udstyret med en bagetiket, som giver garanti for årgang og oplysning om aftapningsdato. Det er fantastisk at opleve, hvor forskellige årgangene i virkeligheden er, og hvor 'levende' meget gamle årgange kan være, selvom de generelt vil virke blødere end nyere årgange, som er mere domineret af alkoholen. årgangsarmagnac er en oplagt gave til jubilæum eller runde fødselsdage.
    Førpris

    DKK 599,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar