RealVarenavn:

FRAPIN 1270 GIFTBOX 40% Grande Champ. 1er cru, Cognac Frapin (70cl)

Billede zoom:
Billede:
0800060
Navn:
 1. Varenr.:
  08000600030
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  70,0cl
 2. Alkohol:
  40,0%
Druesammensætning
 1. Anbefales til:
  Cigar, Drinks, Kaffe
  Beskrivelse:
  Få firmaer i Cognac kan, som Cognac Frapin og dermed familien Frapin, føre traditionen for cognacproduktion mere end 750 år tilbage helt nøjagtigt tilbage til år 1270! Cognac Frapin har i dag desuden den sjældne ære med sine i alt 240 ha. at være den største vinmarksbesidder i det bedste distrikt i Cognac - Grande Champagne-Premier Cru de Cognac. I midten af det hele ligger det berømte Château Fontpinot, bygget i det 18. årh. og med i alt 147 ha. omkringliggende vinmarker. Bedre beliggenhed i Cognac kan man ikke tænke sig, og de Single Family Estate-Cognac'er man siden 1923 har produceret på Château Fontpinot, er derfor også ganske bemærkelsesværdige.

  Det er desuden bemærkelsesværdigt, at alle de forskellige Cognacer som Frapin producerer, udelukkende er sammensat af Grande Champagne-Premier Cru du Cognac - selv deres mest beskedne "Cognac Frapin 1270". I modsætning til de fleste cognac-producenter bruger Cognac Frapin i øvrigt ikke betegnelsen/klassifikationen VS på deres entry-level cognac, da 1270 lagrer på fade helt op til 8 år og ikke kun de 2 år, som er mindstekravet til en VS. Der er derfor også et unikt fokus hos Cognac Frapin på at fremstille cognac i den højeste kvalitet, og foruden oprindelsen og kvaliteten af druerne betyder naturligvis også den kunst, der ligger i at destillere, modne og blande cognac rigtig meget.

  Cognac Frapin har igennem århundreder og i 21 generationer opbygget en lang tradition for godt håndværk og stabilitet i produktionen, hvorfor huset har et enestående godt ry som destillatør af luksuscognac. De fortløbende årgange af produktionen destilleres på Château Fontpinot i traditionelle pot-stills, og lagres derefter i adskillige år (nogle i over 100 år) på fade fremstillet af egetræ fra den kendte og nærliggende Limousin-skov.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Cognac
  small-arrow
  1. Bordeaux umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen.

   6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste Grande Champagne ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.
  Få Cognachuse kan som prestigehuset Frapin starte i den mest beskedne del af deres produktudvalg med en cognac i Grande Champagne 1. Cru de Cognac klassifikation! En ganske usædvanlig kvalitet, som kun er mulig, fordi man selv står for dyrkning af druerne, destillering i eget brænderi og modning i husets egne kældre. Dette giver nemlig mulighed for at følge hele produktionen meget nøje. Cognac '1270' er husets 'visitkort' og refererer til det årstal, hvor firmaet blev grundlagt i Charente. Siden da har mere end 20 generationer i Frapin-familien dyrket druer, lavet vin og senere destilleret cognac. Blendet for '1270' er naturligvis anderledes, og den gennemsnitlige alder er lavere, end det er tilfældet for husets mere prestigiøse cognac'er, men kvaliteten er ganske imponerende, med både kompleksitet, fylde og stor harmoni. Efter destilleringen får Frapin '1270' først en kort lagring på nye træfade fra nabodistriktet Limousin, og derefter 5-8 års lagring på ældre fade af samme oprindelse. Opholdet på de nye fade giver en frisk og aromatisk stil, med delikate toner af lindeblomst, urter og vanilje, mens opholdet på de ældre fade tilfører cognac'en den flotte, ravgyldne farve, og mere sammensatte, komplekse detaljer i både aroma og smag. Ingen "sprittede" tendenser her, men til gengæld en flot, liflig og aromatisk intensitet samt en meget charmerende, lækker og afrundet, silkeagtig stil. Det er finessen, som dominerer, med diskrete nuancer af ristet brød og krydderier til sidst. Takket være dens store friskhed, kan Cognac '1270' sagtens bruges som aperitif - evt. tilsat isterninger eller en god tonic. Den er også god at nyde alene, efter et måltid.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Bartenders Brand Awards
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Guide Gilbert & Gaillard
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Ultimate Spirits Challenge
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 449,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar