RealVarenavn:

FRAPIN EXTRA 1.CRU 40% Grande Champ. 1er cru, Cognac Frapin Grande Champ. 1er cru, Cognac Frapin (5cl)

Billede zoom:
Billede:
0800140_frapin_extra
Navn:
 1. Varenr.:
  08001400004
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  5,0cl
 2. Alkohol:
  40,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Ugni Blanc (Trebbiano)
 1. Anbefales til:
  Cigar, Drinks, Kaffe
  Beskrivelse:
  Få firmaer i Cognac kan - som familien Frapin - føre traditionen for cognacproduktion helt tilbage til år 1270. Cognac Frapin har den sjældne ære at være den største vinmarksbesidder i Grande Champagne distriktet. Ud over de 200 ha. vinmarker, som alle ligger i Grande Champagne området, ejer Frapin også en af de flotteste og mest berømte ejendomme i 1. Cru: Château Fontpinot på 147 ha. Bedre beliggenhed kan man ikke tænke sig. Château Fontpinot er både et af de mest bemærkelsesværdige og et af de største godser.

  En forklaring på det udsøgte produkt er den kunst, der ligger i at blande cognac. Selv Frapins 1270 - den mest beskedne i firmaets cognacserie - er udelukkende sammensat af Grande Champagne cognac, og VSOP kan yderligere pryde sig med betegnelsen 1. Cru du Cognac. Deres lagring på egetræsfade fremstillet af træ fra den kendte Limousin-skov gør det muligt at blende og tappe unikke produkter. Huset arbejder med en kælder-lagring, som er fugtig og kold samt en lofts-lagring, som er tør og varmere. Dette giver to helt forskellige udtryk, hvor fugten fordamper mere alkohol end vand, og tørheden fordamper mere vand end alkohol.

  Cognac Frapin har igennem århundreder opbygget en lang tradition for godt håndværk og stabilitet i produktionen, hvorfor de har et godt ry som en stor destillatør af luksus-cognac.

  Samtidigt med at være et veletableret cognac-hus med rødder i historien arbejder de meget med miljøet i Cognac. Huset har netop opnået den højeste opnåelige udnævnelsen HVE-3 for bevarelsen af biodiversiteten i og omkring deres marker.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Cognac
  small-arrow
  1. Bordeaux umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen.

   6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste Grande Champagne ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.
  Cognac Frapin Extra (Extra Old Quality) kommer udelukkende fra "Grande Champagne" 1. Cru du Cognac. Den er udelukkende sammensat af cognac fra familiens Réserve Ancestrale, der samler nogle af de ældste og de bedste cognacer - nogle af dem er over 100 år gamle - som er gået i arv i flere generationer. Samtlige cognacer i denne Réserve er destilleret på udvalgte vine fra de bedste parceller på gården, og modnes på egefade fra Limousin-skovene, der ligger godt 100 km. fra gården. Træet har et meget lavt indhold af garvesyre, og det er bl.a. opholdet i disse limousin-fade, der giver denne Cognac Extra sin udsøgte og elegante, afrundede smag.

  Cognac Extra betragtes som Frapins flagskib. Allerede farven afslører koncentration og lang modning på fad, med flotte nuancer af kobber og mahognitræ. Duften er uhyre kompleks og delikat. Her finder man dybe, sprøde nuancer af syltede abrikoser, blommer og appelsiner samt modne rancio toner, som kun udvikles i ældre cognacer. Rancio samler karakterer af tørrede blomster, tørrede frugter, læder og cigarkasse. Smagen byder på nogle af de nuancer man også finder i duften, men det er især de lange, subtile og delikate toner, som vinder, godt pakket ind i lækre, frugtrige og eksotiske nuancer. Cognac Extra har både blødhed, charme og nerve!

  Cognac Extra har bl.a. opnået følgende scores:
  97/100 på Ultimate Spirits Chal. 2017 (Chairmans Trophy)
  99/100 på Guide Gilbert & Gaillard
  Gold på Internationaler Spirituosen
  Gold på International Spirits Challenge
  Gold på World Cognac Awards (Best XO/EXTRA 2021)
  Førpris

  DKK 579,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar