RealVarenavn:

2022 RAMORO PINOT GRIGIO (ORANGEVIN) BIO Cantina Orsogna, Abruzzo

Billede zoom:
Billede:
0618213_orsogna_ramoro_pinot_grigio
Navn:
 1. Varenr.:
  06182132235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Andre
Procent:
85%
Betinget procent:
85%
Navn:
Pinot Grigio
 1. Anbefales til:
  Fisk, Grøntsagsretter, Pasta, Skaldyr
  Producent: 
  Producent:
  Orsogna
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Cantina Orsogna har taget sit navn efter kommunen Orsogna, som ligger i provinsen Chieti i Abruzzo. Med kun 15 km til Adriaterhavet på den ene side og 20 km til bjergkæden Appenninerne på den anden side, skabes her et sjældent eksempel på, hvordan kvalitetslandbrug fungerer i perfekt harmoni med den lokale unikke natur, som samtidig er en af Europas bedst bevarede naturparker.

  Cantina Orsogna er utvivlsomt én af de mest betydende producenter af økologisk vin i Italien, og tilmed måske den største besidder af biodynamisk dyrkede vinmarker. Kooperativet blev etableret af lokale bønder i 1964, og råder i dag over mere end 1.100 ha. vinmarker, hvoraf mindst 80% er økologisk dyrkede. Dermed skabes der grobund for at lave økologiske vine på flere forskellige niveauer - lige fra de prisbillige entry level-vine til enkeltmarksvine af høj kvalitet.

  Hos Orsogna dyrkes rødvinsdruerne Montepulciano dAbruzzo (50%), Trebbiano og Sangiovese samt de lokale, hvide druer Pecorino og Cocociola.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Inden for vin kender man normalt farverne rød, hvid og rosé, men på det seneste er der også kommet orangevine på markedet. Det drejer sig om vine, der er lavet på grønne druesorter, som normalt bruges til hvidvine. Hvor de knuste druer som regel presses, inden mosten gæres for en almindelig hvidvin, lader man skallerne og kernerne være med i gæringen for en orangevin.

  Den ofte lidt længere maceration giver bl.a. større farveekstrakt fra skallerne, som kan være en smule farvede eller prikkede, og giver dermed et orange skær til vinen. Farveskalaen kan variere fra lys-orange til rød- eller brun-orange. Kontakten med de faste dele fra druerne giver også større fylde, tanninindhold og nogle smagsnuancer, som minder ofte om rødvine. Gastronomisk giver det andre kombinationsmuligheder.

  Ramoro er vinificeret som naturvin og orangevin. Den er sammensat af 85% Pinot Grigio og 15% andre lokale druesorter, som hentes i biodynamiskdyrkede, højtbeliggende vinmarker (450-500 m.o.h.) i Terre di Chieti. De forholdsvis kølige vækstbetingelser giver et længere modningsforløb, som betyder meget aromatiske og sprøde vine. Efter en skånsom masning af druerne foregår gæringen køligt (12-14°C i ca. 30 dage) på ståltanke, med skindet og udelukkende med druernes egne gærceller. Derefter bliver vinen modnet med sit lie (bundfald) i ståltanke i 3 måneder. Efter aftapning modner vinen i yderligere 2 måneder, før den frigives.

  Ramoro Pinot Grigio har en flot kobberrød farve (klassisk for orangevine), som skyldes det lange ophold med Pinot Grigios rødprikkede skind. Duften er meget aromatisk og intens med nuancer af vilde blomster, gule blommer, mirabeller og en smule fersken. Fede, æteriske toner fremkommer til sidst. I smagen finder man en god harmoni mellem friskheden og frugtsødmen, og en blanding af eksotiske frugttoner og nuancer af krydderurter. Den slutter tør og en smule krydret. Velegnet til skaldyr og fisk samt til retter med hvidt kød eller grøntsager.
  Førpris
  Førpris: DKK 159,00

  DKK 119,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar