RealVarenavn:

2014 PINOT NOIR LILO Birichino, Santa Cruz, Californien

Billede zoom:
Billede:
0553221
Navn:
 1. Varenr.:
  05532211435
 2. Årgang:
  2014
 3. Land:
  USA
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinot Noir
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Grill, Gris, Kalv, Kylling
  Producent: 
  Producent:
  Birichino
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte. Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.

  Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter, som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen med henblik på at lave vine, som med fornøjelse kan drikkes her og nu! Druerne - kilden til det hele - skulle til gengæld være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke mindre end 10 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle marker er beplantede i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh.
  Website:
  1. AVA Santa Cruz Mountains ligger syd for San Francisco og dækker højderne i San Mateo, Santa Clara og Santa Cruz Counties. Det er et af de ældste AVA områder i USA, og dens stenrige undergrund kombineret med en kølig påvirkning fra Stillehavet giver perfekte forhold til især Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Landskabet skifter mellem skov og skråninger dækket med små vinmarker, som ligger, hvor eksponering mod solen er bedst. Skiftet mellem høje dagstemperaturer og kølige nætter giver et længere modningsforløb, som til gengæld giver mere delikate og aromatiske vine.
  Pinot Noir Lilo er lavet på Pinot Noir som udelukkende kommer fra vinmarken Lilo, beplantet i 1999/2000. Den ca. 2 ha. sydvendte mark ligger på en stejl skråning i en højde af ca. 200 m. i bunden til 400 m. i toppen. Herfra kan man overskue hele den smukke Monterey bugt. Undergrunden består af en kompleks blanding af skiffer, sandsten og skal (kalk), som sammen med de særlige skiftende og ofte barske klimatiske forhold giver den perfekte alkymi for naturligt at producere store, karakterfulde vine. Både til ære for denne særlige, mystiske kombination og for Alexs forfader, Susanna North Martin, som blev anklaget for heksekunst og henrettet i Salem i 1692, har man valgt en særlig tegning af en sejlende troldmand fra det 16. årh. på etiketten.

  Gæringen foregår med druernes egne gærceller, og vinen bliver derefter modnet i lidt over et år på neutrale, brugte, franske egetræsfade. Aftapningen foregår uden filtrering.

  Pinot Noir Lilo er en klassisk cool climate Pinot Noir med masser af sprødhed og finesse i duften og smagen, men samtidig med en kølig eksotisk og krydret karakter, som gør vinen meget charmerende og umiddelbar. Her finder man toner af kirsebærsten, hindbær, appelsinskal, hyben, cigarkasse og hvidt peber. Den slutter meget behageligt i munden med delikate, krydrede toner.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Enthusiast 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 399,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar