RealVarenavn:

2018 MALBEC ULTRA Uco Valley, Kaiken Estate, Argentina

Billede zoom:
Billede:
0567101_kaiken_malbec_ultra_mendoza
Navn:
 1. Varenr.:
  05671011835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Argentina
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Malbec
 1. Anbefales til:
  Lam, Okse, Ost
  Beskrivelse:
  I 2001 tog Montes, der havde sat Chile på det vinøse verdenskort inden for kvalitetsvin, springet over Andesbjergene og grundlagde Kaiken i Mendoza, Argentina. Ambitionen var at kombinere det utrættelige fokus på kvalitet, der havde ført Montes-vinene i Chile op i en klasse for sig selv, med det unikke terroir i Argentina og således forene det bedste fra begge lande.

  Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen, og hos Kaiken har det betydet, at man har påbegyndt en proces, hvor biodynamik og bæredygtighed spiller en langt større rolle.

  At arbejde med de biodynamiske principper i marken gør dig mere menneskelig. Du kan være 100% økologisk og stadig fungere som en computer - Aurelio Montes
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Ultra Malbec er lavet på 100% Malbec-druer fra 3 udvalgte vinmarker i Uco Valley, som alle ligger over 1.000 meters højde: Los Chacayes og Gualtallary (1.300 m.o.h.) samt Altamira (1.100 m,o,h.). På trods af højden består jordbunden på alle tre marker af aflejringer, med en blanding af sand og kalksten, hvilket giver god dræning og rigelige vandreserver i dybden. Forskellen i højden og i jordsammensætningen betyder en diversitet, som giver mulighed for en sjælden harmoni i vinen. Desuden giver de mere end 50 år gamle vinstokke en koncentration og kompleksitet, som er tydelig i både duft og smag.

  Høsten foregår manuelt med en skrap sortering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Gæringen foregår i mindre tanke, så mosten fra de forskellige parceller kan gæres separat og gengive deres egen karakter. Vinene gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i 12 mdr., 1/3 af vinen på nye træfade og resten i 1-3 år gamle træfade. Sammenstikningen, efterfulgt af en naturlig bundfældelse og en let filtrering foregår umiddelbart inden aftapning. Vinen modnes på flaskei yderligere 6 mdr.

  Vinen besidder en intens, rubinrød farve med lilla kant. Duften er domineret af mørke bær som blåbær og brombær, men også modne blommer og krydrede noter af rosmarin og sort peber. I smagen finder man karakter af mørk frugt, chokolade, tobak og vanilje samt Uco Valleys klassiske sprødhed og struktur. En vin i flot balance, med en glimrende og lang eftersmag. Server den til rødt og lyst kød samt til cremede oste. Giv vinen lidt iltning før servering.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Descorchados 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Patricio Tapia
  Førpris
  Førpris: DKK 199,00

  DKK 149,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar