RealVarenavn:

2022 BACHILLER ROBLE, RIBERA DEL DUERO Bodegas Canderuela

Billede zoom:
Billede:
0634201_canderuela_bachiller_roble_ua
Navn:
 1. Varenr.:
  06342012235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Tempranillo
 1. Anbefales til:
  Fuglevildt, Gris, Kalv, Lam
  Beskrivelse:
  Vinhuset Altos de Ontañón-Canderuela ligger i landsbyen Fuentecén i Ribera del Duero og er en del af Bodegas Ontañon, som har hovedsæde i Logroño i Rioja. Det er familien Pérez Cuevas som står bag foretagendet med dets ikke mindre end 120 vinmarker i alt, fordelt i vinregionerne Rioja DOCa, DO Ribera del Duero og DO Rueda. Vinmarkerne i Rioja blev beplantet for 80 år siden, i Ribera del Duero for ca. 40 år siden og i Rueda for ca. 30 år siden. Nogle af vinmarkerne er allerede dyrket efter kontrollerede økologiske teknikker, og det er familiens mål at overgå til økologi på alle vinmarker.

  Det er i dag familiens 4. generation - Raquel, Leticia, Rubén og María - som er ved roret, stadig med god hjælp fra forældrene. I Ribera del Duero råder Bodegas Altos de Ontañón-Canderuela over 4 forskellige ejendomme/vinmarker mellem Burgos, Fuentecén og Soria beliggende i en højde mellem 600 og 900 m.o.h., og med vinstokke som er 35-40 år gamle. Den store diversitet i klimaet, undergrunden, højden og dyrkningsformer giver mulighed for at producere et udvalg af Tempranillo (Tinto del País)-baserede vine med betydelige stilmæssige forskelle. Frem for alt giver det giver det mulighed for, alt efter årgangens karakter, at sammensætte vinene, så de opnår den perfekte harmoni.
  Website:
  1. Ribera del Duero ligger i højlandet i det nordlige Spanien syd for byen Burgos og øst for universitetsbyen Valladolid. Området fik først sin egentlige status som Denominacion de Origen (D.O.) i 1982 for rød- og rosévinene. Til sammenligning fik Rioja sin D.O. status allerede i 1926. At Ribera del Duero har ligget i dvale frem til 1980'erne skyldes bl.a. urbaniseringen, der fandt sted ikke mindst i 1960erne, hvor befolkningen i stor stil forlod de traditionelle landbrugserhverv og i stedet søgte mod byerne. Tingene har heldigvis ændret sig for Ribera del Duero, takket være en ny generation af dygtige og entusiastiske vinproducenter.

   Det er floden Duero (som i Portugal hedder Douro), der løber igennem området, som har givet distriktet dets navn. Midt i et område med ekstreme klimatiske omgivelser giver floden en tiltrængt frodighed. Klimaet er med til at give vinbonden et meget lille udbytte, da vinstokkene helt naturligt begrænser frugtsætningen under disse forhold. Til gengæld får man druer med en enorm intensitet og farve. En anden faktor er den meget stenrige jordbund blandet med bl.a. aflejringer fra floden, som giver særligt privilegerede forhold til vindyrkning. D.O. Ribera del Duero gælder for rødvine (min. 75% Tempranillo), rosévine og siden 2019 også for hvidvine lavet på min. 75% Albillo Mayor-druen.
  Opulent, kompleks, og yderst vellavet Ribera del Duero fra højtbeliggende vinmarker (6-900 meters højde) i Cuenca del Riaza i Fuentecén-området, hvilket bevirker en længere modningsperiode for druerne og dermed større kompleksitet og dybde i smagen. Vinen er lavet på 15-40 år gamle Tempranillo vinstokke, der sammen med 3 måneder på fad giver en rustik, krydret og klassisk Ribera-smag.

  Ungdommelig bouquet med toner af kirsebær, solbær, marcipan og vanilje. I smagen finder du noter af lakrids, violer, solbær, brombær, peber og en smule tobak samt en elegant underliggende note af træ fra fadlagringen. Eftersmagen er lang, delikat og harmonisk.

  Nyd den ved 17-19 grader, i store glas og gerne til kraftigere/krydrede retter med okse, lam og tapas samt asiatisk-inspirerede retter.
  Førpris
  Førpris: DKK 139,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar