RealVarenavn:

2022 VENTOUX ROUGE LES TRAVERSES, Paul Jaboulet Ainé

Billede zoom:
Billede:
0274011_Jaboulet_Traverses_Rouge
Navn:
 1. Varenr.:
  02740112235
 2. Årgang:
  2022
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
35%
Betinget procent:
35%
Navn:
Grenache
Procent:
65%
Betinget procent:
65%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  And, Gris, Grøntsagsretter, Lam
  Beskrivelse:
  Efter Gérard Jaboulets pludselige død som 55-årig i 1997 gik det navnkundige familiefirma en vanskelig tid igennem, da der ikke var nogen børn, der kunne sikre endnu et generationsskifte. Hans hustru samt andre familiemedlemmer måtte derfor træde til i driften, men de havde på flere måder svært ved at få det til at løbe rundt. I 2006 sælger de derfor firmaet til den schweiziske familie Frey, som desuden også ejer Château la Lagune, 3. Cru Classé (Bordeaux) og Château Corton C (tidl. Ch. de Corton-André) i Aloxe-Corton (Bourgogne) foruden ved at have besiddelser i Champagne og i Valais (Schweiz).

  Allerede nogle få år efter overtagelsen havde familien Frey fået bragt Paul Jaboulet Aîné tilbage i den absolutte elite i Rhône. Den ældste datter i familien, Caroline, har forestået genopbygningen og er fortsat i spidsen for firmaet. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets marker er således blevet grundigt renoverede, og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt og tillagt den i forvejen imponerende portefølje af markbesiddelser, som nu i alt andrager 120 ha. (i Rhône). Druerne fra alle disse marker suppleres i begrænset omfang med druer, som man indkøber på negociant-basis fra vindyrkere, som man har faste aftaler med.

  Som et led i den fortsatte udvikling af firmaet iværksatte Caroline Frey i 2013 en stort anlagt overgang til økologisk dyrkning af alle firmaets egne marker. Fra og med årgang 2016 er (minimum) alle domaine-vinene fra Paul Jaboulet Aîné derfor certificeret økologiske.


  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Ventoux
  small-arrow
  1. Man siger ofte, at Ventoux er døren til Provence, hvor Mistral-vinden hurtigt kan fjerne spor af selv den mest ivrige byge. Mistralen "starter" netop ved det meget smukke og maleriske bjerg Ventoux, som med sine 1912 meter måske mest er kendt for at være en af de værste prøvelser for selv ret øvede cyklister - men også for sine umiddelbare og ærlige vine. Produktionen i denne AOC/AOP (godkendt i 1973, i dag ca. 5.786 ha.) er fordelt på 54% rødvine (primært lavet på Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Mourvèdre og Carignan), 41% rosévine og 6% hvidvine.

   Det er ved foden af bjerget på de vestlige, nordlige og sydlige skråninger, man finder vinmarkerne, som nyder godt af den vekslen, man her oplever mellem Middelhavsområdets varme og Ventoux-bjergets kølige klima. AOC/AOP-appellationen, som officielt breder sig over 51 kommuner mellem Vaison-la-Romaine i nord, Carpentras i vest til Apt i syd, byder på mange forskellige jordbundsforhold, og dermed mange forskellige vinstilarter. Det kølige klima ved bjerget gør, at man her generelt høster senere end i andre distrikter i området. Det giver ofte vine med mere aroma, friskhed og balance, og som er perfekte til at blive drukket unge. Vinene som kommer fra den vestlige del af området (omkring Caromb, Bédoin og Mormoiron) er som regel lidt kraftigere og mere strukturerede og kan derfor tåle lidt længere modning.
  Côtes du Ventoux Les Traverses henter sit navn fra områdets klassiske støttemur, som holder på terrasserne og forhindrer jorden til at blive skyllet væk af regnen og især Mistral-vinden. Den er lavet af Grenache Noir (80%) og Syrah druer, som kommer fra 35 år gamle vinstokke. Udbyttet er holdt nede på ca. 35-40 hl./ha. Les Traverses er gæret på temperaturregulerede rustfrie ståltanke og bliver derefter modnet i 6 mdr. på de samme tanktyper.

  Côtes du Ventoux Les Traverses har en pragtfuld duft, hvor man finder klassiske krydrede toner med nuancer af provencalske krydderurter, hvid peber og krusemynte. I smagen har vinen bid og fylde, med toner af kirsebær, mandler og lidt engelsk lakrids og peber til sidst. Det er en perfekt vin til gastronomi, hvor den især vil matche lam med f.eks. rosmarin, timiam og hvidløg, andebryst eller provencalske grønsagsretter.


  Førpris
  Førpris: DKK 115,00

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar