RealVarenavn:

2015 CABERNET SAUV. MONTES ALPHA Colchagua Valley, trækasse Montes

Billede zoom:
Billede:
0594281_montes_alpha_cabernet_sauvignon
Navn:
  1. Varenr.:
    05942811535
  2. Årgang:
    2015
  3. Land:
    Chile
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Cabernet Sauvignon
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Merlot
  1. Anbefales til:
    Lam, Okse, Råvildt
    Producent: 
    Producent:
    Montes
    small-arrow.gif
    Beskrivelse:
    I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Montes var de første til, som i Europa, at anlægge vinmarker på skråninger (i Apalta regionen), og man var de første til at plante Syrah-druen (i Colchagua) - eksempler som mange andre sidenhen har efterlignet.

    Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin.

    Fra begyndelsen har vores filosofi været at fremstille vine af højeste kvalitet, under hensyntagen til miljø og mennesker. Vi ønsker at udvikle en bæredygtig kultur i alle faser af produktionen, siger man hos Montes. Montes opnåede deres første National Wine Industry Sustainability Code certificering i 2011.
    Website:
    1. Colchagua Valley er en del af regionen Central Valley i Chile, og ligger ca. 180 km. sydvest for hovedstaden Santiago, i den sydlige halvdel af Rapel Valley, som den oprindeligt var en del af. I dag er distriktet (sammen med fx Cachapoal Valley) langt mere berømt end Rapel, og mange mener, at det netop er i Colchagua, man i dag producerer Chiles bedste vine. Colchagua Valley blev i 2005 kåret til "Worlds Best Wine Region" af Wine Enthusiast, noget som var medvirkende til at øge interessen fra både ny producenters og fra vinentusiasters side. Udviklingen har været enorm i løbet af de seneste 20 år. I dag har flere berømte sub-distrikter i Colchagua Valley fået deres selvstændige DO-klassifikation, som fx DO Apalta og DO Marchigüe.

      Colchagua Valley strækker sig fra foden af Andesbjergene mod øst til Coastal-bjergene mod vest, og selvom man er relativt tæt på Ækvator (34. breddegrad er tættere end noget europæisk vinområde), køler Stillehavet og den kølige Humboldt strøm området ned, og giver det nærmest et middelhavslignende klima. Sammen med rimelige regnmængder (ca. 590 mm./år) og en undergrund af hovedsageligt ler, sand og smuldrende granit, giver det perfekte forhold til vindyrkning. Området er især kendt for sine fyldige røde Malbec-, Cabernet Sauvignon-, Carmenère- og Syrah-vine, men også for hvide Sauvignon Blanc og Chardonnay i "Cool climate-stil" fra primært den vestlige del af distriktet.
    Alpha Cabernet Sauvignon er om nogen signaturvinen for Montes og den vin, der gav dem deres gennembrud både nationalt og internationalt. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og 10% Merlot. Druerne kommer fra Montes ejendomme i Apalta og Marchigüe. Vinstokkene er plantet med en tæthed på 5.555 planter pr. hektar, og da udbyttet ligger lavt (7 tons/ha.), giver det god koncentration i druerne. Gæringen foregår på ståltanke og 50% af vinen lagres på brugte franske fade.

    Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften er meget frugtrig med noter af modne bær som kirsebær og jordbær. I smagen går de samme elementer igen toppet op med solbær, kandiseret frugt. Fadlagringen biddrager med ristede noter fra friskmalet kaffe samt tobak, chokolade og vanilje. Det er en blød, elegant og nærmest cremet, harmonisk vin, hvor tanninerne og den modne frugt holder snor i det hele og sørger for en flot og lang finish.

    Server den til fx rødt kød, lam, vildtretter og braiserede retter. Kan nydes i sin ungdom men kan også ligge i minimum 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    James Suckling 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar