RealVarenavn:

2020 CELLAR RESERVE VP SHIRAZ Murray Darling, Trentham (50cl)

Billede zoom:
Billede:
0583211_Trentham_CELLAR_RESERVE_VP_SHIRAZ
Navn:
  1. Varenr.:
    05832112025
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Australien
  1. Indhold:
    50,0cl
  2. Alkohol:
    18,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Shiraz
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Dessert, Ost
    Beskrivelse:
    Trentham Estate ligger 15 kilometer fra Mildura (New South Wales) i et område, der i 1930'erne blev brugt til fåreavl. I slutningen af 40'erne omlagde man til planteavl, og i 1952 blev de første vinmarker plantet. I 1960 blev ejendommen købt af de nuværende ejere, familien Murphy, som var udvandret fra Irland i 1909. Man fokuserede på citrustræer, grøntsager og druer til hedvin, men gradvist ændrede man fokus og plantede flere vinstokke, som trivedes sublimt i undergrunden af rødt ler og kalksten. Vandforsyningen var samtidig sikret, da man kunne hente vand i den nærliggende Murray River.

    I dag har man kontrol over 45 ha. vinmarker, et state-of-the-art vineri, der årligt håndterer 5.000 tons druer. Man har også etableret Cellar Door-faciliteter i forbindelse med besøg, smagninger og salg samt åbnet en anerkendt restaurant på ejendommen. Kulminationen er foreløbig, at James Halliday i sin 2015 udgave af Australian Wine Companion, gav huset de maksimale 5 stjerner og betegnelsen: ' The value for money is unfailingly excellent '. Det er svært at være uenig i den vurdering!
    Website:
    1. Murray Darling er Australiens næststørste vindistrikt med en andel på ca. 25% af hele landets samlede vinproduktion. Murray Darling strækker sig fra den nordvestlige del af Victoria til den vestlige del af New South Wales, omkring floderne Murray River og Darling River. Regionen kaldes ofte Big Rivers og er et af de vigtigste områder for landbruget i Australien, takket være en undergrund af rige aflejringer fra floderne. Den største udfordring er tørken, da det kun sjældent regner (ca. 130-150 mm. årligt!). Selv om man i begrænset omfang kan hente vand fra floderne, er man nødt til dels at bruge en skånsom drypvanding i vinmarkerne, dels finde vandkilder i dybden og genanvende vandet på vingårdene. Fordelen med tørken er til gengæld, at man kan producere utroligt sunde og modne druer, uden spor af de vinsygdomme, som ofte skyldes fx fugtighed!

      Murray Darling er i dag klassificeret som GI (Geographical Indication) og producerer hovedsageligt Chardonnay, men også Shiraz og Cabernet Sauvignon, som har vist sig at give fremragende resultater. Med sine ca. 25.000 ha. vinmarker samler Murray Darling både nogle af Australiens største vinfirmaer og mange, små familieproducenter, der, på trods af de barske forhold, kan producere aromatiske og karakterfulde vine, med god balance mellem styrke og finesse.
    Førpris

    DKK 149,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar