RealVarenavn:

2017 CHIANTI CLAS. VIGNA MISCIANO Riserva, Borgo Scopeto

Billede zoom:
Billede:
0600311_borgo_scopeto_chianti_riserva
Navn:
 1. Varenr.:
  06003111735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  13,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Sangiovese
 1. Anbefales til:
  And, Grill, Kalv, Lam, Råvildt, And, Grill, Kalv, Lam, Råvildt
  Beskrivelse:
  Ejendommen nær Castelnuovo Berardenga få km. fra Siena er grundlagt i år 1000 og var dengang en del af landbrugsbesiddelsen for bispen i Siena. Det flotte tårn på ejendommen er bygget i 1200-tallet og var en del at et større forsvarsværk. I begyndelsen af det 14. årh. forærede kirken ejendommen til en af de mest betydningsfulde familier i Siena, Sozzini, som beholdt den i mere end 5 århundreder.

  Fra og med årgang 1998 er ansvaret for ejendommen overtaget af en af de mest anerkendte Brunello-producenter i området - Caparzo. Ejendommen består af 493 ha. beliggende i en højde af 350-400 m.o.h., men kun 37 ha. er beplantet med vin på de bedst egnede parceller med kalk-, sandsten- og mergelholdig jordbund. 30 ha. er beplantet med Sangiovese, 3 ha. er beplantet med Cabernet og Syrah og 4 ha. med Chardonnay.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Chianti
  small-arrow
  1. Vinen er ikke et moderne påfund i Toscana. Selvom Romerne foretrak italienske vine sydfra, havde Etruskerne (700 f.kr - 450 f.kr.) en livlig vinproduktion og vinhandel i området. Det var imidlertid klostrene, som i middelalderen genindførte vindyrkning i de skovbeplantede bakker i Toscana. Vin var en del af det daglige liv i Firenze, Siena, Pisa, Lucca og Arezzo. Med Renæssancens udbredelse - med Firenze som centrum - fik vine fra området en hurtig anerkendelse. Rødvine, men også søde Vin Santo var kendte overalt. Digteren Fulvio Testi skrev i 16-hundredetallet: 'Chianti fra Etrusken kysser dig, bider dig og får dig til at græde søde tårer'.

   Chianti-distriktet oplevede en tiltrængt opstramning i lovgivningen, da det i 1984 opnåede Italiens højeste klassificering DOCG. Det har helt klart været med til at give området et kvalitetsløft og en fortjent renæssance. Samtidig har man åbnet for en begrænset brug af andre druesorter i vinene. Chianti-vine har aldrig været bedre end i dag!
  Riserva Single vineyard Vigna Misciano er lavet på 100% Sangiovese fra slottets største vinmark, som bærer navn for en lille landsby i nærheden, der blev forladt af sine indbyggere i det 15. årh.: Misciano. Selve marken ligger i en højde af 360 m. med en kalk- og sandstensholdigt undergrund, og vender mod sydvest. Første produktionsår for denne vin var 1998.

  Efter overstået gæring og en spontan malolaktisk gæring på ståltank, bliver vinen modnet i 18-24 måneder på en kombination af store slavonske træfade (30 hl.) og franske fade (durmast, 500 l.), og yderligere 8 måneder på flaske inden afskibning.

  I farven er vinen dybrød og i duften kommer der først sarte aromaer af rosenblade. Ret hurtigt udvikler vinen sig i glasset, og giver mere komplekse toner af brændte mandler, kaffebønner og krydderier. I eftersmagen fornemmer man vinens velouragtig karakter, for selv om man på Borgo Scopeto siger, at vinen sagtens kan gemmes i 12-15 år, giver den allerede meget fra sig i sin ungdom. Prøv den sammen med vildtretter, and, kalvekød eller med faste oste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Enthusiast 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  WinesCritic-Raffaele Vecchione 89/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Falstaff Magazin 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Falstaff Magazin 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  WinesCritic-Raffaele Vecchione 89/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 249,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar