RealVarenavn:

2021 BARBERA D´ALBA PAOLINA DOC Ca' del Baio, Piemonte

Billede zoom:
Billede:
0601631_baio_paolina
Navn:
 1. Varenr.:
  06016312135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  15,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Barbera
 1. Anbefales til:
  And, Kalv, Lam
  Beskrivelse:
  Ca del Baio har igennem 4 generationer og siden 1880 været ejet og drevet af familien Grasso. Familien råder i dag over en fornem portefølje af marker i nærheden af landsbyen Treiso (7 km. fra Alba) samt i selve Barbaresco - i alt 28 ha. De har således parceller i nogle af de bedste marker i området, herunder i Asili, Valgrande, Marcarini og Pora. Ca del Baio har (naturligvis) primært tilplantet markerne med Nebbiolo, men de dyrker også Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay og... Riesling!

  For familien Grasso, har respekten for naturen altid været en selvfølgelighed mere end en formuleret filosofi, og man har i mange år således ikke brugt kunstgødning eller pesticider på markerne. Men i 2017 fik respekten dog substans i en mere formuleret filosofi, da man tilsluttede sig et nyt lokalt projekt i Piemonte, der tager sigte på at fremme en mere bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion. Projektet hedder The Green Experience og er et hjælpe- og kontrolorgan, hvor man forpligter sig til at respektere og efterleve et regelsæt på 10 punkter. Foruden at fremme en mere bæredygtig og miljøvenlig vinproduktion (bl.a. uden kemikalier) tager regelsættet eksempelvis også sigte på at fremme biodiversiteten, florabeskyttelsen samt udbredelsen af gavnlige insekter og fugle.
  Website:
  1. Barbera d'Alba er en af de mest populære DOC'er i Piemonte, men også en af de mest udskældte, da man i denne "denominazione" kan finde vine af meget forskellig kvalitet og stil. Selve distriktet dækker området omkring byen Alba og overlapper mere kendte distrikter som Langhe, Barbaresco og Barolo. De bedste vinmarker for Barbera d'Alba indeholder mest kalk og mergel, og siges ofte at ligge nær Barolo. Vinene i Barbera d'Alba DOC skal indeholde mindst 85% af druen Barbera d'Alba, som ofte bliver suppleret med Nebbiolo. Dolcetto-druer er ikke tilladte.

   Druen Barbera har unikke egenskaber, men afslører dem kun, hvis vinbonden arbejder for det - både under dyrkningen og vinificeringen. Det er en meget frodig druesort, og det er derfor nødvendigt at begrænse udbyttet med flere beskæringer i løbet af sommeren samt en skrap selektering af klaserne før og under høsten. Desuden modner Barbera-druerne ret sent og kan som regel først plukkes i oktober. Det frister nogle vinbønder til at høste for tidligt. Resultatet bliver ofte en frugtrig og let syrlig vin, som ikke viser det potentiale, som druen i virkeligheden rummer. Når det til gengæld lykkes, er Barbera-vine både aromatiske og umiddelbare, med en flot harmoni mellem fylde og frugt. En døråbner til Piemontes fantastiske verden.
  Ca´del Baios Barbera d´Alba Paolina er opkaldt efter datteren Paola (Paolina betyder lille Paola), som er uddannet oenolog (kældermester) på vinuniversitetet i Alba, og i dag deltager i vinificeringen sammen med faderen. Barbera hentes fra husets vinmarker i Treiso, hvor vinstokkene er plantet i 1960. De sydøstvendte marker får en perfekt eksponering mod solen og druerne er som regel plukket fra midten af september til først uge af oktober. Efter en langsom og kølig gæring på ståltanke, får vinen lov at modne i 8 måneder på store træfade af slovensk eg.

  Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler. Den vil egne sig fint til retter med svine-, kalve- eller lammekød, samt fjerkræ og ikke for kraftige oste. På grund af sit dejlige krydderi er den også perfekt til vildt. Serveres på store glas.
  Førpris

  DKK 145,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar