RealVarenavn:

LIBERTY NAGES ROSE ØKO Vin de France, Château de Nages

Billede zoom:
Billede:
0110723
Navn:
 1. Varenr.:
  01107230035
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Grenache
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Merlot
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Fisk, Kylling, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Château de Nages ligger nær landsbyen Caissargues, syd for Nîmes og har været i Michel Gassiers familie i fire generationer. Som 33-årig overtog Michel sammen med hustruen Cristina ejendommen og de dengang 50 ha. vinmarker efter bedstefaren. I starten var han ikke helt tilfreds med resultaterne, så først da han i 2006 mødte den berømte Rhône-ønolog, Philippe Cambie (Winemaker of the Year 2010, Robert Parker), følte han, at der kom det ønskede skred i udviklingen.

  Ud fra devisen ' Man arver ikke jorden fra sine forfædre, man låner den af sine børn ', gik han hurtigt i gang med at producere druerne efter økologiske principper, i øvrigt midt i et område, der er klassificeret som 'Natura 2000'-beskyttelsesområde. Château de Nages er i dag kendt som en af de bedste økologiske producenter i distriktet (godkendt økologisk siden 2011).

  Michel Gassier er tilhænger af at høste druerne, når de er optimalt modne, og under vinificeringen, som tilpasses hver enkelt vin, forsøger teamet at fremhæve aromaen, sprødheden og frugtkarakteren fra de enkelte druesorter. De økologiske vine fra Château de Nages er kendetegnede ved deres frugtrige, mineralske og harmoniske karakterer. En meget personlig stil for Costières de Nîmes!
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen.

   Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.
  Château de Nages nye økologiske Vin de France serie Liberty samler umiddelbare, liflige, aromatiske og frugtrige vine, som både kan bruges til et lille glas i utide og til den lette gastronomi. Det er vine, som kan tages frem og åbnes i sidste øjeblik, og som alligevel vil give fuld valuta (og smag!) for pengene. De er lavet efter naturlige principper, uden tilsætning af svovl, med druernes egne gærceller og med en naturlig bundfældning i stedet for filtrering.

  Liberty Rosé er sammensat af druesorterne Grenache, Syrah og Merlot, som er høstet på forskellige parceller på ejendommen. Denne vin er lavet efter en ny metode, som kombinerer to klassiske teknikker for rosé: Efter en kold skindmaceration i 12-24 timer, når mosten har fået den rette rosé-farve, lader man ca. 40% løbe naturligt (åreladnings-teknikken), mens 60% bliver skånsomt presset. Gæringen foretages i ståltanke, og herefter bliver vinen sammenstukket og modnet i et par måneder sur lie på samme type tanke, med løbende omrøringer.

  Liberty Rosé har en lys rosenblads farve. Den er let og meget aromatisk og frisk i duften, med lækre, kølige nuancer af jordbær, hindbær og solbær. Smagen er ligeledes sprød og liflig, men kombinationen af åreladningsteknikken og presningen giver den mere fylde, dybde og kompleksitet, end man normalt forventer af en rosé. Den slutter meget charmerende, med tørre og en smule krydrede toner, som gør den perfekt til gastronomien. Velegnet til retter med skaldyr, fisk, fjerkræ og svinekød. Helt perfekt til grøntsagsretter, pizzaer eller pastaretter med provencalsk præg.
  Førpris
  Førpris: DKK 110,00

  DKK 89,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar