RealVarenavn:

2018 KADETTE PINOTAGE ROSE Kanonkop, Stellenbosch

Billede zoom:
Billede:
0650733
Navn:
 1. Varenr.:
  06507331835
 2. Årgang:
  2018
 3. Land:
  Sydafrika
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Pinotage
 1. Anbefales til:
  And, Fisk, Grøntsagsretter, Pasta, Salat
  Producent: 
  Producent:
  Kanonkop
  small-arrow.gif
  Beskrivelse:
  Kanonkop Estate ligger på de nedre skråninger af bjerget nær Simonsberg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet 'Kanonkop' kommer af, at der i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning på ejendommen ('kopje' fra det hollandske bjergtop), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området fik på denne måde et signal om, at det var tid at læsse oksekærrerne med deres produkter for derefter at sælge dem til mandskabet på skibene, der efter flere måneder på havet, især var vilde efter grøntsager og frugt.

  Det var oprindeligt parlamentsmedlem J. W. Sauer, der købte Kanonkop Estate og hans søn, Paul Sauer, som senere overtog og drev den i kompagniskab med en af Sydafrikas største rugby-legender, Jan 'Boland' Coetzee. I dag er det fjerde generation, der er ved roret.

  Siden 2002 har Abrie Beeslar, uddannet ønolog på Stellenbosch vin- og landbrugsskole, haft ansvaret for vinificeringen. Han overtog jobbet efter den legendariske Beyers Truter og siger selv, at han ikke har lavet ret meget om på traditionerne på Kanonkop. Mange mener dog, at han har været i stand til at løfte niveauet yderligere.
  Website:
  1. Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed.
  Kadette Rosé er det sidste skud på grenen hos Kanonkop Estates og blev lavet for første gang med årgangen 2010 med Pinotage-druer fra husets vinmarker ved kysten nær Stellenbosch. Vinificeringen er klassisk for en rosévin med et kort macerering med skallerne for at opnå farve og en efterfølgende presning. Gæring foregik på temperaturregulerede (15 grader) rustfrie ståltanke og vinen blev aftappet efter en kort periode bundfældning, uden ophold på træ, for at bevare dens aroma og frugtrige karakter.

  Farven er lyserød med orange nuancer (løgskal). I duften giver den klassiske toner af Pinotage med karakter af hindbær og kirsebær og en god frugtsødme. Smagen er meget liflig med lækre nuancer af vandmelon, granatæbler og vilde kirsebær. I eftersmagen byder Kadette Rosé på dejlige, krydrede og saftige toner. Kadette Rosé vil egne sig fint til fjerkræ, pastaretter med lyse saucer, fisk- eller skaldyr. Også perfekt til et lille glas aperitif.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine Enthusiast 88/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Tim Atkins 88/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 129,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar