RealVarenavn:

2019 CH ROMASSAN ROSE Bandol, Domaines Ott (300cl)

Billede zoom:
Billede:
0112503_OTT_Chateau_Romassan_Rose
Navn:
 1. Varenr.:
  01125031952
 2. Årgang:
  2019
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  300,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Cinsault
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Grenache
Procent:
4%
Betinget procent:
4%
Navn:
Mourvedre
Procent:
6%
Betinget procent:
6%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Ott er først og fremmest navnet på familien som grundlagde det mest prestigefyldte vinhus i Provence - Domaines Ott, og ikke mindst den franskkyndige vil nok bemærke, at Domaines her skrives med s i slutningen og altså indikerer flertal. Domaines Ott består således af tre forskellige, selvstændige ejendomme: Château Romassan i AOP Bandol samt Château de Selle og Clos Mireille i AOP Côtes de Provence.

  Tilbage i 1896 indledte den unge agronom-uddannede Marcel Ott fra Alsace en rundrejse til Frankrigs vinområder, hvor han dygtiggjorde sig indenfor vinproduktion. Rejsen endte slutteligt i Provence, og i 1912 fandt han en ejendom, Château de Selle ved Draguignan, som virkelig inspirerede ham, og som han efterfølgende erhvervede. I 1930 købte han Clos Mireille ved Brégançon, og endelig i 1956 blev Château Romassan i Bandol lagt til familiens portefølje af fornemme ejendomme.

  Marcel Ott havde fra starten en målrettet ambition om at skabe de ypperste Provence-vine af ædle druesorter, og han var på mange måder en sand foregangsmand i området, hvilket bl.a. også betød, at organisk gødning udelukkende skulle anvendes på vinmarkerne, og at vinene skulle gæres med druernes egne naturlige gærceller samt at de skulle modne på træfade.

  I 2004 overtog Champagne Louis Roederer hovedparten af Domaines Ott - dels for at sikre vinhuset en langsigtet fremtid, dels for at fastholde positionen som den mest prestigiøse producent i Provence. Ott-familien er dog fortsat i front i forhold til den daglige ledelse, aktuelt repræsenteret ved Jean-François Ott, som er 4. generation i Domaines Ott.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Bandol
  small-arrow
  1. AOC Bandol er et af de absolut mest anerkendte vindistrikter i Provence, beliggende mellem Marseille og Toulon. Selve distriktet breder sig omkring byen Bandol og på en håndfuld andre kommuner i området. I Bandol producerer man både hvide, rosé'er og rødvine, og for de to sidstnævnte er en bestemt drue afgørende, nemlig Mourvèdre (min. 50%). Er man fan af rød- eller rosévine lavet på denne druesort, kan man ganske enkelt ikke undgå Bandol. Ingen andre steder i verden giver jordbundsforhold og klimaet bedre vækstbetingelser til denne ellers ret vanskelige drue.
  Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah.

  Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. Coeur de Grain er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær, som er klassisk for Bandol rosé og især for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag.

  Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold - 10-12 grader er den ideelle temperatur.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Vinous 94/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Spectator 90/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Jeb Dunnuck 92/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Robert Parkers The Wine Advocate 91/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 2.349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar