RealVarenavn:

2021 GEMMA LAGREIN ROSATO, TRENTINO DOC, Tenuta San Leonardo

Billede zoom:
Billede:
0607063_san_leonardo_gemma_new
Navn:
 1. Varenr.:
  06070632135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Lagrein
 1. Anbefales til:
  Fisk, Skaldyr, Sushi, Grøntsagsretter
  Beskrivelse:
  Tenuta San Leonardo ligger i Borghetto i den sydlige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto og kun få hundrede meter fra floden Adige. Den aktuelle ejer er familien Guerrieri Gonzaga, hvis forfædre overtog ejendommen i 1770, og det er Marquis Carlo Guerrieri Gonzaga og sønnen Anselmo, der i dag har ansvaret for ejendommen og dens 300 ha. (30 ha. er tilplantet med vin).

  De fleste rødvine i området laves på druerne Marzemino og Teroldego, men hos Tenuta San Leonardo har man valgt at specialisere sig i rødvine lavet på Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og Carmenère. Tenuta San Leonardo producerer også et par hvidvine, den ene på Sauvignon Blanc og den anden på Riesling.

  I 2015 besluttede familien at gå den økologiske vej, og ejendommen er således i dag certificeret økologisk, men da de tilfører druer fra omkringliggende marker, som ikke dyrkes økologisk, kan deres vine derfor p.t. ikke opnå at blive certificeret som økologiske. Husets motto er: Jorden er sjælen i vores arbejde. I fremtiden vil denne parole få endnu større vægt!

  Tenuta San Leonardo er blandt de absolut mest anerkendte producenter i Trentino-Alto Adige, og internationale vinskribenter har gennem tiderne strøet mange superlativer ud over deres vine, heriblandt Jancis Robinson, der om husets topvin, San Leonardo har udtalt: Surely the most succesful Bordeaux-blend of northern Italy .
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Gemma Rosé er en nyhed hos Tenuta San Leonardo. Den henter sit navn fra markisen Gemma de Gresti, som i 1873 blev gift med Tullo Guerrieri Gonzaga, som dengang ejede vingården. Under Første Verdenskrig og i perioden til sin død i 1928, viede hun sit liv til hjælpearbejde. Hun var bl.a. med til at sikre hjemtagelse af tusinde af italienske krigsfanger fra koncentrationslejre i Rusland og til at genopbygge Trentino-området efter krigen, med bygning af børnehaver, skoler og hospitaler.

  Gemma Rosé er lavet på 100% Lagrein, en druesort, som er blevet dyrket i Trentino-Alto Adige i flere århundrede, og som netop primært bruges til rosévine i området i dag, men også til blandinger med andre druer i rødvine. Nyere DNA-analyser har vist, at den er beslægtet med to andre druer fra Trentino-området, nemlig Teroldego og Marzemino, og dermed med Pinot Noir og Syrah. På Tenuta San Leonardo bliver Lagrein dyrket på parceller i Roverè della Luna, Sorni og Pressano, på sydøst- og sydvestvendte skråninger i 200-400 m.o.h., med en stenrig undergrund af mergel. Bl.a. eksponeringen og højden giver druer med god aroma, frugtkarakter og elegance.

  En skindmaceration i tre timer og en skånsom, langsom presning straks efter ankomsten til kælderen sikrer mosten den flotte pink farve, og en kølig gæring i 10 dage giver god umiddelbarhed og frugtstil. Den efterfølgende modning i 6 måneder på ståltanke er med til at bevare aromaen og harmonien.

  "Gemma" er en meget elegant rosé, med nuancer af krydderurter, melon, rød grape og pærer. Den efterlader friskhed, sprødhed, frugt og mineraltet i munden. Serveres som aperitif, til sushi, antipasti og salater, til skaldyr, fisk (dampede eller stegte), retter med hvidt kød, risottoer og varme grønsagsretter.
  Førpris

  DKK 199,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar