RealVarenavn:

2020 PROSECCO TORRESELLA ROSE Cantine Torresella, Veneto

Billede zoom:
Billede:
0603353_torresella_prosecco_rose
Navn:
  1. Varenr.:
    06033532035
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Italien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    11,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
9%
Betinget procent:
9%
Navn:
Malbec
Procent:
21%
Betinget procent:
21%
Navn:
Chardonnay
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Glera
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Drinks, Skaldyr
    Beskrivelse:
    Cantine Torresella ligger nær byen Portogruaro mellem Venedig og Trieste i det østlige Veneto. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1964 af Grev Gaetano Marzotto, som også stod bag det berømte vinfirma Santa Margherita i samme område. Målet var helt fra starten at producere topvine, og et kæmpe drænings- og beplantningsprojekt blev iværksat samtidig med, at kælderen blev udstyret med de bedst tænkelige tekniske faciliteter. I mange år stod Dr. Fabrizio Guerrini ved roret - en central skikkelse i vinbranchen i Norditalien i forhold til såvel den høje kvalitet på sine vine som på sin store interesse for et landbrug, der er fokuseret på ansvarlighed i alle faser.

    I dag er vingården anerkendt for at producere vine, der er value for money - mousserende såvel som stille vine. Teamet bag Torresella henter sine druer i Veneto og i Trentino-Alto Adige.
    Website:
    1. Prosecco DOC dækker det meste af Veneto distriktet og bl.a. området omkring landsbyen Prosecco nær Trieste i Friuli. Det er dog nord for Treviso, omkring byerne Valdobbiadene og Conegliano, at man i grunden får de bedste mousserende vine lavet på druen Prosecco (lokalt også kaldet Glera). De bløde skråninger med en undergrund af morænejord (sten og jord fra tidligere gletsjere) og de store forskelle i dag- og nattemperaturer giver perfekte forhold til Prosecco-druen.

      Prosecco giver let mousserende (frizzante) eller mousserende vine med stor umiddelbarhed, frugtrighed, aroma og bid, hvor nuancer af grønne æbler, citrus og vilde blomster dominerer.
    Prosecco Rosé Brut laves primært på Glera (andet navn for Prosecco-druen) og Pinot Noir (10-15% efter årgang), som er dyrket på Venetos aflejringsjord. De to druesorter gæres separat, begge med deres skind. Det er således Pinot Noir druerne, som giver vinens sarte roséfarve, når de to vine blandes inden andengæringen, som foregår i lukkede tryktanke af stål, med druernes lie (bundfald), hvor vinen bliver let mousserende. Processen varer i alt 60 dage og standses ved, at man sænker temperaturen. Aftapningen forgår efter en naturlig bundfældning og en let filtrering.

    Glera-druen giver klassiske eksotiske og blomsterrige aromaer, mens Pinot Noir bringer tørre og strukturerede nuancer og i øvrigt lækre toner af kirsebær, blommer og hindbær. En meget frisk og appetitgivende Prosecco Rosé, med flot harmoni mellem frugtsødmen og de friske, delikate og charmerende nuancer.

    Perfekt som aperitif, til italienske pasta- eller risottoretter samt skaldyr, fisk og fjerkræ.
    Førpris

    DKK 125,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar