RealVarenavn:

CASK STRENGTH PLAT COIN, 75,9% Fiji Rum, Holey Dollar Rum (70cl)

Billede zoom:
Billede:
0770660
Navn:
 1. Varenr.:
  07706600030
 2. Land:
  Australien
 1. Indhold:
  70,0cl
 2. Alkohol:
  75,9%
Druesammensætning
 1. Anbefales til:
  Cigar, Drinks, Kaffe
  Beskrivelse:
  Holey Dollar Limited blev grundlagt i 2008 af Stuart Gilbert, International Distiller of the Year (IWSC) 2009. Oprindeligt var Holey Dollar et varemærke under CSR, Colonial Sugar Refining Company. Et australsk firma oprettet i1855 i Sydney. CSR havde igennem deres sukkerproduktion adgang til melasse og lavede fra 1855-1986 Inner Circle Rums, som man oprindelig brugte som gaver til ledelse og samarbejdspartnere (the Inner Circle). Senere omkring 1960 blev Inner Circle udbudt til offentligheden, men mistede pusten i slut 1980'erne og blev lukket. Varemærket Inner Circle, og Holey Dollar Rum blev genoplivet af Stuart Gilbert i 2000 og han solgte Inner Circle i 2007 efter at have vundet 5 prestigefyldte priser i kategorien som verdens bedste rom (i 2002/-04/-05/-06/-07). Herefter arbejdede Stuart videre med Holey Dollar, som er produceret af de fineste råvarer fra Fiji. Alle tre rom, Premium Silver Coin(40%), Overproof Gold Coin(57,2%) og Cask Strenght Platinum Coin(75,9%) er lagret i minimum 3 år, men er op til 6 år gamle. Rommen bliver blended og flasket i Australien.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Rum
  small-arrow
  1. Rom er som udgangspunkt lavet på sukkerrør og kan groft deles i fire kategorier, som hænger sammen med landenes tidligere kolonimagter: Frankrig, Portugal, Spanien og England. De to første rom-stilarter (Frankrig og Portugal) minder om hinanden, da de begge bygger på traditionen om at bruge friskpresset sukkerrørsjuice. I den franske tradition blev juicen varmebehandlet, filtreret, gæret og destilleret i en kontinuerlig proces. I den portugisiske tradition lader man massen gære uden filtrering eller behandling, og man destillerer på alt fra kedler hjemme i baghaven til kobberkedler med kontinuerlig destillation. I den spanske og engelske tradition laver man først sukker af sukkerrørsjuicen i en varmecentrifuge. Her krystalliserer sukkeret sig i midten og man ender med et restprodukt kaldet melasse (molasses på engelsk). For at lave rom bliver melassen (som også kan bruges f.eks. til bagning, marmelade og dyrefoder) sat til at gære (i dag tilsætter man nogle gange sukker og vander), og det er det færdige produkt, man destillerer. I gamle dage foregik det 100% på kobberkedler, men i dag er der også kontinuerlige kedler på spil. De gamle kedler giver en mere aromatisk og kraftig rom, og de 'nye' kedler giver en blødere, lettere og tørrere rom. En forskel mellem de to stilarter bør dog nævnes: I den spanske tradition kulfiltrerede man rommen, så den blev hvid/lys, mens englænderne lod den beholde smagen, saften og kraften - uden filtrering. Senere overgik spanierne til at lave rom på kolonnekedler, hvor man kan destillere så højt, at kulfiltrering er (kan være) unødvendig. De klart mest populære kategorier i Danmark er den spanske og den engelske.
  Holey Dollar Cask Strenght Platinum Coin har en smuk og vidunderlig mørk rav farve med aromaer af rosiner og chokolade, ristede mandler og et strejf af tørret banan. Det er en eksplosion af smag, der hvirvler rundt lag på lag. Der er gradvis tørrere og kraftigere egetræs smag og eftersmagen er lang og varm på ganen. Det er virkelig en fabelagtig rom, værdig til at blive drukket i en Cognac-snifter/ballon, enten ren eller med et strejf af is. Rommen er også perfekt med grapefrugt eller andre friske frugtjuicer, eks. bitter lemon. Man kan godt mærke den høje alkohol, men ikke at den er 75,9% og der er en fantastisk kombination af rom og frugt i finish'en, som varer overraskende længe.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Ekstra Bladet
  Kort vinbeskrivelse:
  Vild næse med dels masser af orange toner men også meget sprittet. Brændende i smagen men de næsten 76% alkohol men omvendt med tonsvis af smagsindtryk af især orange, toffee, kaffe og vanilje. Meget lang eftersmag men en vildkat af karat.
  Førpris

  DKK 499,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar