RealVarenavn:

VOYER EXTRA GRANDE CHAMP 1.CRU 42% Cognac Francois Voyer (70cl)

Billede zoom:
Billede:
0800560_francois_voyer_grande_champagne_extra
Navn:
 1. Varenr.:
  08005600030
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  70,0cl
 2. Alkohol:
  42,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Ugni Blanc (Trebbiano)
 1. Anbefales til:
  Aperitif, Cigar, Drinks, Kaffe
  Beskrivelse:
  Cognac François Voyer betragtes i den internationale presse som en af de bedste producenter i Grande Champagne og findes på nogle af de bedste vinkort i verden. En af verdens største cognac-samlere, Michel Gillet, har Voyer-cognac blandt sine favoritter: Ikke nødvendigvis et af de mest kendte cognachuse, men helt klart et af de allerbedste, siger han.

  Grundlagt i 1795, Cognac François Voyer ligger nær byen Verrières, midt i Grand Champagne, 1er Cru du Cognac. I starten leverede familien sine druer til andre producenter, men fra 1870 begyndte man som en af de få i området, selv at destillere cognac og modne dem på fad. Det har man nu gjort i 5 generationer. Vinmarkerne ligger i to af de bedste kommuner i den sydvestlige del af Grande Champagne, 1er Cru du Cognac: Verrières og Ambleville, nær Segonzac. Fra 1960erne begyndte man at aftappe og udvikle sit eget cognacudvalg, som i dag består af ca. 10 forskellige produkter, nogle af dem med over 50 års lagring.

  Det er kældermesteren Pierre Vaudon som tager sig af de forskellige assemblage (blandinger) og udvælgelse af de cognacer som skal modnes videre. Han er garant for kvalitet og kontinuitet hos François Voyer. Den store reserve af gamle cognacer i huset gør, at man for det meste kan producere cognacer, som er langt ældre end loven foreskriver. Det er en af hemmelighederne bag Cognac François Voyers særlige kvalitet og harmoni.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Cognac
  small-arrow
  1. Bordeaux umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen.

   6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste Grande Champagne ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.
  Cognac'enSammensat af Cognac som er modnet i 32-40 år på mellemristede fade af eg fra Limousin. Først modnet i 3 år på nye træfade og derefter i fugtige kældre på ældre, store træfade og klassiske, små cognac træfade. Alkoholsænkningen foretages gradvist med 1-2% hver år. Mahogni nuancer i farven. Et væld af duftnuancer: Vanilje, krydderier, valnødder, kanel, kardemomme, men også mokka og cigarkasse. Klassiske toner af Rancio. I smagen er den lige så kompleks og kødfuld. Den udvikler sig langsomt, men efterlader masser af nuancer og en fantastisk harmoni mellem styrke og finesse. Stor klasse! Man får ganske enkelt lyst til at dvale ved den, nyde den i fulde drag! Den vil normalt serveres i slutningen af et måltid, men prøv den som aperitif med en lille isterning og få en ny aromatisk oplevelse.Guld Medalje på Concours Général Agricole i 2010 i Paris.'Coup de Cæur 2010' i Guide Hachette.'Det bedste man kan forvente af en top Grande Champagne' Revue des Vins de France 2010.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Ultimate Spirits Challenge
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine Enthusiast
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Concours Gen. Agr. Paris
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 1.999,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar

  Varen er nu lagt i kurv

  Shop videre

  Til kassen

  Er du fyldt 18 år?

  Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.