RealVarenavn:

2017 PROMIS, ROSSO DI TOSCANA Ca' Marcanda, Angelo Gaja

Billede zoom:
Billede:
0600751_Gaja_Promis
Navn:
 1. Varenr.:
  06007511735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  14,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
55%
Betinget procent:
55%
Navn:
Merlot
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Sangiovese
Procent:
35%
Betinget procent:
35%
Navn:
Syrah
 1. Anbefales til:
  And, Kalv, Lam, Okse, Ost
  Beskrivelse:
  Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja. Han er ofte blevet kaldt for 'Kongen af Piemonte', og har været bannerfører for alle kvalitetsorienterede vinproducenter - ikke mindst i Italien, naturligvis.Midt i 1990'erne tog han udfordringen op i Toscana. Først med Brunello-ejendommen 'Pieve di Santa Restituta' og siden (i 1996) fik han - efter lange og seje forhandlinger - endelig held af at købe en ganske bestemt ejendom mellem Bolgheri og Castagneto Carducci i Maremma. Processen havde stået på nogle år, da den daværende ejer var meget svær at overtale til at lade sin ejendom sælge, hvilket gav Angelos kone idéen til ejendommens navn, 'Ca' Marcanda' (på piemontesisk dialekt: Huset hvor man tinger om noget).Efter overtagelsen blev 60 ud af 80 hektar vinmarker nyplantet med bl.a. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Vermentino og Viognier, og opførelsen af et topmoderne vineri kunne færdiggøres 6 år senere.
  Website:
  1. Kystområdet syd for Livorno i det vestlige Toscana kaldes Maremma og har i mange år produceret grøntsager og frugter. I dag har Maremma udviklet sig til et af de bedste vindistrikter i Italien. Områdets beliggenhed langs kysten giver et varmt klima, som dog bliver påvirket af kølige briser fra havet og er således perfekt til de internationale druesorter, området netop er kendt for: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Syrah, men nu også Chardonnay, Viognier, Vermentino og Sauvignon Blanc.Jordbundsforholdene er ret unikke og består af to forskellige typer. Den første kaldes terre brune (mørk jord) og består især af sandholdig lerjord og ler (uden sten eller kalk), og den anden terre bianche (hvid jord) med ler og sand men også kalk og et stort antal småsten og sten i forskellige størrelser.
  Promis indeholder normalt Merlot (50-55%), Syrah (ca. 35%) og Sangiovese (ca. 10%), men man kan forvente, at sammensætningen vil variere en smule fra år til år i fremtiden. Hver druesort er blevet gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 3 druesorter blandet og derefter modnet i et år på en kombination af ståltanke og træfade (50% franske og 50% lavet af egetræ fra andre lande i Europa).

  For 2017 oplevede man en meget mild og tør vinter og forår og knopskydningen skete et par uger før det normal. Sommeren var ekstremt varm og tør, med meget små druer til følge. Heldigvis kom der sammenlagt 50 mm. regn i begyndelsen af september, noget som sænkede temperaturen og tilførte druer mere vand, friskhed og syre. Høsten blev dog ca. 40% under det normale og man var nødt til at styre processen i kælderen skarp, for at opnå friskhed og harmoni i vinene. For Promis betød det fx en meget skånsom masning og lidt kortere gæring.

  Promis 2017 er meget mørk i farven. Duften er ret aromatisk og delikat for denne ellers ret kraftig årgang. Man finder frugtrige nuancer af røde bær (Sangiovese), men også sarte toner af vildroser, hyben og milde krydderie. Smagen er mere domineret af Merlots og Syrahs tætpakkede stil og kødfuldhed, med mørkere toner af violer, solbær og brombær. Man fornemmer en frugtkoncentration og struktur, som vil bære vinen i min. 6-8 år. Den slutter med stor harmoni mellem friskhed, styrke og velour. Server den til de bedste kulinariske kreationer med lam, and, kalv eller med modne hvid- eller rødskimmeloste.

  Anmeldelser

  Visual Score:
  James Suckling 93/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris:

  DKK 349,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar