RealVarenavn:

2019 DE LA FINCA ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia,

Billede zoom:
Billede:
0930362_raventos_finca
Navn:
  1. Varenr.:
    09303621935
  2. Årgang:
    2019
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
10%
Betinget procent:
10%
Navn:
Parellada
Procent:
60%
Betinget procent:
60%
Navn:
Xarel lo
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Skaldyr, Sushi, Tapas
    Beskrivelse:
    Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer vinmarker i Sant Sadurni dAnoia, som er blevet erhvervet af generationer i familien siden det 15. årh. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine - mousserende som stillevine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området - i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

    I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:

    Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
    Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
    Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
    100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion

    Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
    Website:
    1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

      Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Decanter 100 skala 94/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Decanter Silver Silver/Gold Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Falstaff Magazin 93/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guía Peñin 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Robert Parker Wine Advocate 93/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 299,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar