RealVarenavn:

2020 DE NIT BRUT ROSE ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia

Billede zoom:
Billede:
0930353_raventos_denit_rose
Navn:
  1. Varenr.:
    09303532035
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
39%
Betinget procent:
39%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
6%
Betinget procent:
6%
Navn:
Monastrell
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Parellada
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Xarel lo
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Kylling, Tapas
    Beskrivelse:
    Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer vinmarker i Sant Sadurni dAnoia, som er blevet erhvervet af generationer i familien siden det 15. årh. Familien er ikke kun kendt for sine fremragende vine - mousserende som stillevine, men også for at være de absolut første til at lave cava i området - i 1872 med druer fra netop disse vinmarker.

    I dag ledes firmaet af 21. generation, Pepe Raventós, som har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava-producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejdede for at højne kvaliteten, men snarere ønskede at øge kvantiteten. Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia eller blot Conca i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:

    Kun de indfødte druesorter Xarel·lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes
    Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker (Raventós anvender kun druer fra egne marker)
    Alle Concas skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder (cava skal modne i minimum 9 måneder)
    100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion

    Raventós i Blanc tilhører den absolutte elite i Penedès og markerer med dette modige skridt, at man i høj grad har tænkt sig at fastholde denne position.
    Website:
    1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

      Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
    De Nit Rosé , Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (40%), Macabeo (34%), Parellada (19%) og Monastrell (Mourvèdre) (7%) fra vinmarkerne El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader og El Prat, plantet fra 1969 til 2000. Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter en separat gæring for hver druesort (med druernes egne gærceller) blev de forskellige basisvine modnet i 6 måneder på deres lie (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter sammenstukket. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring. Anden gæringen på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken varede i 18 måneder.

    De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink-orange farve. I duften finder man toner af citrusfrugter, wienerbrød og hasselnødder. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen, igen med sarte toner af citrusfrugter, sydlandske krydderurter samt lidt vanilje og ristede mandler. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Wine & Spirits 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Falstaff Magazin 93/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guía Peñin 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Robert Parkers The Wine Advocate 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 225,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar