RealVarenavn:

2020 DE NIT BRUT ROSE ØKO Raventos i Blanc, Conca del Riu Anoia, (150cl)

Billede zoom:
Billede:
0930353_raventos_denit_rose
Navn:
  1. Varenr.:
    09303532045
  2. Årgang:
    2020
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    150,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
39%
Betinget procent:
39%
Navn:
Macabeo (Viura)
Procent:
6%
Betinget procent:
6%
Navn:
Monastrell
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Parellada
Procent:
40%
Betinget procent:
40%
Navn:
Xarel lo
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Asiatisk, Kylling, Tapas
    Beskrivelse:
    Selv om de aktuelle bygninger, der i dag danner rammen omkring firmaet Raventós i Blanc, først blev bygget i 1986, har familien Raventòs lavet vin på stedet siden 1497 - i ikke mindre end 21 generationer! Vingården ligger midt i de 90 hektarer land i Sant Sadurni d'Anoia, som er blevet samlet af generationer i familien siden det 15. årh. I dag ledes firmaet af 20. og 21. generation, henholdsvis Josep Maria Raventós i Blanc og sønnen Pepe Raventós, og hvor sidstnævnte har været drivkraften bag dette fantastiske firmas seneste banebrydende udvikling. Paradoksalt nok, så besluttede Raventós i Blanc nemlig i 2012 at gå egne veje i protest mod, at stærke interesser blandt de store cava producenter ikke i tilstrækkelig grad arbejder for at højne kvaliteten, men snarere ønsker at øge kvantiteten.

    Man forlod således Cava DO og etablerede sin egen 'Conca del Riu Anoia' eller blot 'Conca' i daglig tale. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere 'Conca', hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt:- Kun de indfødte druesorter Xarel-lo, Macabeo, Parellada, Monastrel, Bastard Negre, Sumoll og Xarel·lo Vermell må anvendes- Minimum 50% af det anvendte druemateriale skal stamme fra egne marker - Alle 'Conca's' skal være årgangsbenævnte og modne i mindst 18 måneder - 100% økologisk produktion og man skal med tiden overgå til biodynamisk produktion
    Website:
    1. Penedès området hvor Conca del Riu Anoia hører til ligger i Catalonien i Spaniens nordøstlige del, vest og sydvest for byen Barcelona. Vinmæssigt byder området virkelig på yderligheder. På den ene side finder man her nogle af Spaniens største vinleverandører, som producerer vine på nærmest industriel vis, men på den anden side findes der stadig gamle familieforetagender med lange vintraditioner og produktion af topvine. Familierne Raventós og Blanc hører til blandt de sidste.

      Netop i protest mod den efterhånden udvandede Cava DO forlod Raventós i Blanc Cava DO og etablerede sin egen Conca del Riu Anoia. Det er familiens håb, at andre seriøse producenter vil følge deres eksempel og overgå til at producere Conca, hvilket kræver at de bl.a. iagttager følgende regelsæt: Egen produktion og aftapning af vinene, min. 50% egne druer, håndplukning, bæredygtig produktion med krav om overgang til økologi, årgangsvine, min. 18 måneders modning, lokale druesorter
    De Nit Rosé 2020, Conca del Riu Anoia, er lavet på biodynamiskdyrkede Xarel.lo (40%), Macabeo (39%), Parellada (15%) og Monastrell (Mourvèdre) (6%) fra vinmarkerne El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader og El Prat, plantet fra 1969 til 2000. Under høsten bliver druerne håndplukket i små kasser og bliver sorteret første gang i vinmarken. Efter en separat gæring for hver druesort (med druernes egne gærceller) blev de forskellige basisvine modnet i 6 måneder på deres lie (bundfald) i rustfrie ståltanke og derefter sammenstukket. Den flotte roséfarve opnås ved at lade det røde skind fra druen Monastrell være med i nogle få timer, inden den første gæring. Anden gæringen på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken varede i 18 måneder.

    De Nit Rosé har en flot elegant, sart pink-orange farve. I duften finder man toner af citrusfrugter, wienerbrød og hasselnødder. I smagen er den frisk og sprød, med en god balance mellem tørheden og frugten og god kompleksitet i eftersmagen, igen med sarte toner af citrusfrugter, sydlandske krydderurter samt lidt vanilje og ristede mandler. Det er en meget elegant og festlig mousserende rosé, både serveret alene eller sammen med skaldyr- eller fiskeretter.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Falstaff Magazin 93/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guía Peñin 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Robert Parkers The Wine Advocate 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 499,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar