RealVarenavn:

2015 MAS DE DAUMAS GASSAC BLANC IGP St. Guilhem, Mas de Daumas Gassac

Billede zoom:
Billede:
0251622
Navn:
  1. Varenr.:
    02516221535
  2. Årgang:
    2015
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,0%
Druesammensætning:
Druesammensætning:
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Chardonnay
Procent:
16%
Betinget procent:
16%
Navn:
Chenin Blanc
Procent:
17%
Betinget procent:
17%
Navn:
Diverse
Procent:
27%
Betinget procent:
27%
Navn:
Petit Manseng
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Viognier
  1. Anbefales til:
    Fisk, Kalv, Skaldyr
    Beskrivelse:
    I 1970 var familien Guibert på udkig efter en vinejendom i det sydfranske, og søgningen endte ved en smuktbeliggende vingård i Gassac-dalen tilhørende familien Daumas. De tilkaldte en af deres bekendte, Henri Enjalbert (berømt geolog fra Bordeaux universitet) for at lave jordbundsanalyser, der nærmere kunne belyse ejendommens potentiale. Resultatet af Enjalberts analyser var særdeles opmuntrende, da det viste sig, at området havde et ' helt idéelt og enestående terroir til produktion af Grand Cru vine '.

    Guibert-familien købte stedet i 1972 og døbte det 'Mas de Daumas Gassac'. Målet var klart: Der skulle produceres vin, der satte helt nye højder for, hvad Languedoc kunne præstere på vinfronten! Betaget af de naturlige, økologiske dyrkningsteknikker, man havde praktiseret på gården i mange år forinden, besluttede de at fortsætte ad samme vej. Endvidere fulgte man Enjalberts anbefaling om at plante Bordeaux-druesorterne Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Gassac
    small-arrow
    1. Allerede i 780 blev de første vinmarker anlagt langs åen i dalen Gassac i Hérault området i Languedoc. Initiativtageren var dengang en af Karl den Stores nærmeste, St. Benoit dAniane. Ret hurtigt fik Gassac dalen med det enestående kølige, lokale klima stor berømmelse for sine unikke vine. Dalen bærer Appellationen IGP St Guilhem-le-Désert Cité dAniane.

      En kuriositet i Gassac-dalen er i øvrigt de ca. 40 forskellige druesorter, som findes. Flere af dem på upodede prephylloxera vinstokke med druer, der stammer fra Israel, Portugal, Schweiz, Armenien, Madeira m.fl. Nærmest et museum!
    Druerne til Mas de Daumas Gassac er normalt sammensat af Chardonnay, Viognier, Petit Manseng og Chenin Blanc, samt andre, sjældne druer som høstes manuelt på parceller omkring vingården i Gassac-dalen. Høstudbyttet er holdt helt nede på 35 hl./ha. for at øge koncentrationen i druerne. Druerne vinificeres separat. Efter gæringen på ståltanke bliver vinen modnet i 2-4 måneder på de samme tanke. Blandingen af vinene fra de enkelte druesorter foregår i slutningen af processen.

    Hvidvinen fra Mas de Daumas Gassac kan enten nydes i sin ungdom eller efter 4-10 år. Som ung giver den gode frugttoner med citrus, hvid fersken og akacieblomst i duften og en god struktur og mineralitet i smagen, med pæn velour og en lang, mineralsk eftersmag. Med alderen får den nuancer af hasselnødder, honning og kandiserede frugter. Perfekt til retter med skaldyr, grillet fisk og hvidt kød.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Guide Gilbert & Gaillard
    Kort vinbeskrivelse:
    Light gold. The nose delivers dried fruit, white flowers then exotic and smoke notes sparingly. A captivating wine embellishing the palate with delicious flavours. Very soft fleshiness and intense freshness. A successful offering.
    Visual Score:
    Bettane & Desseauve
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris:

    DKK 399,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar