RealVarenavn:

2021 QUINTA DE COUSELO ROSAL DO Rías Baixas, Quinta de Couselo

Billede zoom:
Billede:
0632922_pazo_casanova_quinta_de_couselo_rosal
Navn:
  1. Varenr.:
    06329222135
  2. Årgang:
    2021
  3. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    13,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
90%
Betinget procent:
90%
Navn:
Albariño
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Loureiro
Procent:
5%
Betinget procent:
5%
Navn:
Caiño Blanco
  1. Anbefales til:
    Fisk, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Det er firmaet Grandes Pagos Gallegos i Galicien, som står bag driften af vinhusene Quinta de Couselo i DO Rías Baixas og Finca Viñoa / Pazo Casanova i DO Ribeiro. Firmaets dygtige team af agronomer og ønologer superviserer de to huses produktion (og desuden på Bodega Fragas do Lecer i DO Monterrei), og de er garanter for en stabil og høj kvalitet på vinene.

    QUINTA DE COUSELO, Rías Baixas
    Vinhuset blev grundlagt i 1864 og er således en af de ældste ejendomme i området. Det ligger i O Rosal, som er en subzone i DO Rías Baixas i den sydvestligste del af Galicien langs Río Carballas - en biflod til floden Miño. Vinmarkerne udgør 12 ha. på en undergrund af aflejringsjord og skifer, og parcellerne er udvalgte i forhold til at have den bedste orientering mod solen, hvilket sikrer en optimal modning og balance i druerne.

    Kun lokale druesorter anvendes på gården (Albariño, Loureiro og Caiño Blanco), og de dyrkes uden anvendelse af kemiske midler til bekæmpelse af ukrudt og insekter. Dyrkningsformen er det traditionelle pergola-system, som man bruger i Galicien, og som sikrer god ventilation i vinrækkerne. Der foretages en klassisk, kølig gæring og modning på ståltanke under kyndig ledelse af kældermesteren, José Manuel Martínez Juste. José har lavet vin i Galicien siden 1994 og er i dag en af de mest respekterede vinmagere i området.
    Website:
    1. Rías Baixas ligger i Galicien, i det nordvestlige Spanien og betragtes i dag som Spaniens måske bedste distrikt for tørre hvidvine. Områdets genopblomstring i moderne tider stammer fra 1980erne, hvor den spanske regering med økonomisk støtte motiverede lokale producenter til at genbeplante deres marker med bedre druesorter, bl.a. druen Albariño, som i dag udgør ca. 95% af beplantningen. Områdets berømmelse går dog længere tilbage, for allerede i 1500- og 1600-tallet blev vinene derfra eksporteret til bl.a. England, Holland og Skandinavien. Som flere andre områder blev Galicien dog ødelagt af Phylloxera i slutningen af 1800-tallet.

      Produktionen er fordelt i 5 forskellige subzoner (Condado do Tea, O Rosal, Ribeira do Ulla, Soutomaior og Val do Salnés) hvor jordbunden hovedsageligt består af en undergrund af granit og kvarts med øvre lag af aflejringsjord (rias er det spanske ord for en kystdal), smuldret granit og skiffer. Sammen med det kølige klima mod Atlanterhavet og rimelige regnmængder giver det alt i alt perfekte forhold til dyrkning af hvidvine.
    "Rosal" Rías Baixas er lavet på 90% Albariño, 5% Caiño Blanco og 5% Loureiro-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (12 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på en god eksponering og jordbundsdiversitet (aflejringsjord, skifer og granit). Vinstokkene er i gennemsnittet over 25 år gamle.

    Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 6 måneder "on lees", ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning.

    Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Duften er frugtig og umiddelbar med lækre, komplekse toner af jasmin, appelsinblomster, friske nuancer af citrusfrugter (lime, mandariner, grapefrugt) samt friskplukkede æbler, litchi og kvæder. I smagen er vinen struktureret, frisk, frugtig og intens, med en god mineralsk stil til sidst. Her finder man også delikate nuancer af friske krydderurter og milde krydderier.

    Server den til skaldyr, retter med dampet eller grillet fisk, men også til røget laks, asiatiskprægede pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Mundus Vini GOLD/ Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guía Proensa 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Guía Peñin 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine Spectator 91/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 199,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar