RealVarenavn:

2020 CUSTOZA Cantine Lenotti

Billede zoom:
Billede:
0601272_Lenotti_Custoza
Navn:
 1. Varenr.:
  06012722035
 2. Årgang:
  2020
 3. Land:
  Italien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Cortese
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Malvasia
Procent:
15%
Betinget procent:
15%
Navn:
Tocai Friulano
Procent:
30%
Betinget procent:
30%
Navn:
Trebbiano Toscano
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Cantine Lenotti er synonymt med familien Lenotti og består i frontlinjen af Claudio Lenotti, som er firmaets chef og salgsansvarlige. Faderen, Giancarlo, er (stadig) firmaets ønolog og kældermester og moderen, Marina, tager sig af salget i Italien. Familien har i den grad forstået at forene områdets mest stolte traditioner med moderne tankegang i såvel produktion som marketing, og er således et af de bedste eksempler på, hvorfor vinene fra Veneto er blevet så populære mange steder i verden og ikke mindst i Danmark.

  Hos Cantine Lenotti råder man over de mest moderne tekniske faciliteter, hvorpå man producerer stort set alle de kendte vine fra området. Porteføljen af vine rummer samtidig lidt for enhver pengepung fra dagligdags-prisniveauet og op til prestige-amaronen, Di Carlo (opkaldt efter faderen selv), Det er dog vine, der stadig i dag primært henvender sig til den såkaldte almindelige vinforbruger, som værdsætter et rigtigt godt forhold mellem pris og kvalitet og samtidig sætter stor pris på vine, der er relativt ukomplicerede, men som med deres charme og brede tilgang til gastronomien udgør et fint match hertil.
  Website:
  1. Bianco di Custoza DOC-distriktet (hvidvine) ligger sydøst for Gardasøen i Veneto-området, i kommunen Sommacampagna, hvor man også producerer røde Bardolino vine. Minimum 70% af vinen skal bestå af fire bestemte druer (dog med maks 45% af en enkelt af disse druer), nemlig Cortese (Bianca Fernanda), Friulano, Garganega og Trebbiano Toscano. De resternede 30% kan bestå af Chardonnay, Malvasia Bianca, Riesling Italico, Pinot Bianco, Manzoni Bianco og/eller Welschriesling.

   Mens "almindelige" Bianco di Custoza DOC vine skal indeholde min. 11% i alkohol, skal vinene være oppe på min. 12,5% for at kunne bære navnet Bianco di Custoza Riserva eller Superiore. Custoza-vine minder om Soave, med tørhed, sprødhed og mineralitet, men de er ofte lidt mere krydrede og aromatiske. Der findes også mousserende Bianco di Custoza Spumante og søde Bianco di Custoza Passito, lavet på de samme druer.
  Lenottis Bianco di Custoza er lavet på ikke mindre end 5 druer Trebbiano Toscano, Tocai Friulano, Garganega, Malvasia og Cortese, som alle er vinificerede særskilt. Vinmarkerne ligger på en jordbund af morænesten ved den sydlige del af Gardasøen. Efter en kort macerering med skind bliver druerne presset og gæret i temperaturregulerede rustfrie ståltanke. Vinen aftappes i sin ungdom.

  En meget lækker, ren, aromatisk, delikat, tør hvidvin med masser af friskhed, umiddelbarhed og karakter. Lige til at nyde til lette forretter, salater, skaldyr- og fiskeretter, men også til kylling eller kalv i lyse saucer.
  Førpris

  DKK 99,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar