RealVarenavn:

2021 CALENDAS BIANCO Navarra, Bodegas Ochoa

Billede zoom:
Billede:
0630182_ochoa_calendas_blanco
Navn:
 1. Varenr.:
  06301822135
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Spanien
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  1,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
23%
Betinget procent:
23%
Navn:
Chardonnay
Procent:
7%
Betinget procent:
7%
Navn:
Muscat
Procent:
70%
Betinget procent:
70%
Navn:
Viura (Macabeo)
 1. Anbefales til:
  Fisk, Grøntsagsretter, Skaldyr, Sushi
  Beskrivelse:
  Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra, og hvor vinproduktion kan føres tilbage til det 14. årh.

  Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.

  I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side - og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.

  På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.

  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Navarra
  small-arrow
  1. Navarra DO-distriktet ligger i det nordøstlige Spanien tæt ved Rioja distriktet, hvilket nok er årsagen til, at Navarra i mange år har levet en beskeden tilværelse i skyggen af "storebroderen". Men tingene er ved at ændre sig til stor glæde for dem, som leder efter gode spanske vine til rimelige priser. Her kan man blandt et stort udbud af vine få råd til at eksperimentere lidt.

   I Navarra har man bl.a. hentet en del af fornyelsen i fortiden, ved igen at anvende druesorten Graciano, som engang var meget almindelig i vinmarkerne, og som ofte tilfører mere kompleksitet end f.eks. Garnacha. Den berømte vinforsøgsstation i Olite 'EVENA' (Estación de Viticultura i Enologia de Navarra - som Javier Ochoa fra Bodegas Ochoa i mange år var leder af), har siden 1981 haft en særdeles markant indflydelse på den store fornyelse, der er sket i dette distrikt. Forsøg i vinmarker (med nye druesorter/vinstokke, beskæringstekniker, sygdomsbehandling osv.) og i kælderen (gærtyper, fadtyper, assemblage, modning, filtrering m.m.) samt et omfattende uddannelsesprogram for vinproducenterne i området har været guld værd...!
  Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og på denne måde udgør starten for en ny vinårgang. Den lille sætning på etiketten - Månen er altid der, selv om vi ikke ser den - minder os om, udtrykker fint den respekt vi bør have for naturen, når vi laver vin, siger Adriana.

  Calendas Bianco er lavet på ca. 70% Viura (som giver friskhed og nerve), Chardonnay (som giver fedme og struktur) og Moscatel (som tilfører sarte aromaer af frugt og blomst) fra vinmarkerne La Milla og El Bosque. Ved endt gæring på ståltanke gennemgår vinen en kort, naturlig bundfældning og modnes et par måneder på de samme tanke.

  Vinen har en flot gylden farve, og i duften finder man friske aromaer af vilde blomster og blade samt en charmerende citruskarakter. I smagen er den frisk og frugtrig, med en flot harmoni mellem alkohol, friskhed og struktur. Server den til fisk - såvel dampet som grillet, til pastaretter eller risottoer med hvide saucer, og gerne til orientalsk køkken.
  Førpris

  DKK 105,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar