RealVarenavn:

2014 BRUT VINTAGE, GRAPHIC GIFT BOX Champagne Louis Roederer

Billede zoom:
Billede:
0920272_roederer_brut_vintage_inkl_graphic_giftbox
Navn:
  1. Varenr.:
    09202721435
  2. Årgang:
    2014
  3. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    12,0%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
71%
Betinget procent:
71%
Navn:
Pinot Noir
  1. Anbefales til:
    Aperitif, Fisk, Skaldyr, Sushi
    Beskrivelse:
    Champagne Louis Roederer er uden tvivl i en meget privilegeret situation, når man ejer 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker og dermed næsten er selvforsynende med druer. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne - Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og dækker 80-85% af Louis Roederers samlede behov for druer. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru, og samme fornemme fordeling har de marker i Bouzy og Ambonnay, hvorfra man køber resten af de druer, man har behov for.

    Louis Roederer har de seneste mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper - herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som frembringer druerne til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 har yderligere 115 ha. marker opnået økologisk certificering, og de resterende vinmarker vil følge efter.

    Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket sikrer den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers unikke Vins de Réserve, som er et lager af ældre vine, der ligger på såvel brugte egetræsfade à 60 hl. som på ståltanke (Perpetual Reserve). Reserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintagechampagnerne for at sikre kontinuitet i såvel stil som kvalitet i hver enkelt af disse.

    Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.



    Website:
    1. Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.

      Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten.
    Kun i de bedste årgange udvælger Louis Roederer vine til Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 71% Pinot Noir og 29% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 20% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 25% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 8 g./l. i 2014,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år.

    Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour.

    Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx lyst kød.

    Anmeldelser

    Visual Score:

    Anbefalet af Robert Parker Green Emblem
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    James Suckling 95/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Bettane et Desseauve 92/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 799,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar