RealVarenavn:

LIBERTY NAGES BLANC ØKO Vin de France, Château de Nages

Billede zoom:
Billede:
0110722
Navn:
 1. Varenr.:
  01107220035
 2. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Colombard
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Grenache
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Roussanne
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Pasta, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Château de Nages ligger nær landsbyen Caissargues, syd for Nîmes og har været i Michel Gassiers familie i fire generationer. Som 33-årig overtog Michel sammen med hustruen Cristina ejendommen og de dengang 50 ha. vinmarker efter bedstefaren. I starten var han ikke helt tilfreds med resultaterne, så først da han i 2006 mødte den berømte Rhône-ønolog, Philippe Cambie (Winemaker of the Year 2010, Robert Parker), følte han, at der kom det ønskede skred i udviklingen.

  Ud fra devisen ' Man arver ikke jorden fra sine forfædre, man låner den af sine børn ', gik han hurtigt i gang med at producere druerne efter økologiske principper, i øvrigt midt i et område, der er klassificeret som 'Natura 2000'-beskyttelsesområde. Château de Nages er i dag kendt som en af de bedste økologiske producenter i distriktet (godkendt økologisk siden 2011).

  Michel Gassier er tilhænger af at høste druerne, når de er optimalt modne, og under vinificeringen, som tilpasses hver enkelt vin, forsøger teamet at fremhæve aromaen, sprødheden og frugtkarakteren fra de enkelte druesorter. De økologiske vine fra Château de Nages er kendetegnede ved deres frugtrige, mineralske og harmoniske karakterer. En meget personlig stil for Costières de Nîmes!
  Website:
  1. Vin de France (VdF) er den nye klassifikation (fra 2012) for det, som før i tiden hed Vin de Table (VdT), nemlig vine som er produceret i Frankrig, men falder udenfor de andre appellationer. En stor nyhed i Frankrig er, at det nu er fuldt tilladt at give oplysninger på etiketten for en "Vin de France" om den (de) anvendte druesort(er) i vinen, og i øvrigt årgangen.

   Vin de France-vine er oftest blandingsvine fra forskellige områder, hvor kvaliteten afhænger af producenten som udvælger og aftapper vinen. Men det kan også være fremragende "garage" vine, hvor kendte (eller mindre kendte) producenter f.eks. bruger andre druer end de tilladte i deres AOP (Appellation d'Origine Protégée) eller IGP (Indication Géographique Protégée). Det kan osgså være vine, som ikke har opnået godkendelse i en af de mere fornemme appellationer. Man kan altså finde perler blandt Vin de France-vine! Bemærk at for Vin de France må evt. regionsoprindelsen ikke fremgå af etiketten.
  Château de Nages nye økologiske Vin de France serie Liberty samler umiddelbare, liflige, aromatiske og frugtrige vine, som både kan bruges til et lille glas i utide og til den lette gastronomi. Det er vine, som kan tages frem og åbnes i sidste øjeblik, og som alligevel vil give fuld valuta (og smag!) for pengene. De er lavet efter naturlige principper, uden tilsætning af svovl, med druernes egne gærceller og med en naturlig bundfældning i stedet for filtrering.

  Liberty Blanc er sammensat af druesorterne Grenache Blanc, Roussanne og Colombard, som er klassiske for Rhône og Languedoc og dyrkes på ejendommens køligste marker med primært kalk-, sand og lerholdig jordbund. Høsten foretages ved optimal modning af hver druesort, og vinificeringen foregår separat. Efter endt gæring bliver vinen modnet kort sur lie (med bundfald) på ståltanke. Sammenstikningen foregår umiddelbart før aftapning.

  Liberty Blanc har en flot, blank lysgylden farve med grønligt skær. Duften er åben og umiddelbar, med nuancer af citrusfrugter (lime, grape) og eksotiske frugter (passionsfrugt, litchi). Smagen er tør og liflig, med god frugtkarakter til sidst. En meget aromatisk og appetitgivende hvidvin. Server den til salater, asparges, skaldyrs- og fiskeretter, pastaretter med hvide saucer, eller som et lille glas uden mad.
  Førpris

  DKK 119,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar