RealVarenavn:

2021 GRÜNER VELTLINER, LANDWEIN, ØKO Jurtschitsch Sonnhof, Kamptal (100cl)

Billede zoom:
Billede:
0040262_jurtschitsch_gruner_veltliner_social_club_1000_ml
Navn:
 1. Varenr.:
  00402622140
 2. Årgang:
  2021
 3. Land:
  Østrig
 1. Indhold:
  100,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Grüner Veltliner
 1. Anbefales til:
  Asiatisk, Fisk, Salat, Skaldyr
  Beskrivelse:
  Weingut Jurtschitsch hører til på vingården Sonnhof i Langenlois, et gammelt kloster fra det 16. århundrede, og som med sine 700 år gamle, oprindelige vinkældre er et af områdets flotteste vinhuse. Familien Jurtschitsch overtog Sonnhof i 1868, og råder i dag over 62 ha. vinmarker, og det er helt klart et af Østrigs førende vinhuse - såvel i forhold til kvalitet som kvantitet. Jurtschitsch er virkeligt et familieforetagende. De tre brødre, Edwin, Paul og Karl Jurtschitsch, som i mange år henholdsvis tog sig af dyrkning, vinificering og marketing, har nu overladt roret til den unge generation, repræsenteret ved Alwin og Stefanie Jurtschitsch. Efter færdiggørelsen af deres vinuddannelser arbejdede de i New Zealand, Australien og Frankrig, inden de returnerede til vingården i Langenlois.

  Et af deres første tiltag var at gå over til økologisk dyrkning på alle deres marker, som både ligger på tung, lerholdig jord og på mere mineralholdige jorde ved Zöbinger Heiligenstein (hvor Riesling kommer fra). Den måde hvorpå vi behandler og dyrker vore vinmarker - med så naturlige teknikker som muligt - vil have en kæmpe indflydelse på de vine, som vores børn og børnebørn vil kunne producere på ejendommen i fremtiden, siger man hos Jurtschitsch.

  Vinguiden Gault Millau: Weingut Jurtschitsch er det mest spændende vinhus i Langenlois lige nu.
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  small-arrow
  Sonnhof Social Club er et projekt, som er sat i gang af en lille skare økologiske producenter i Kamptal. Målet er at beskytte områdets kultur og traditioner inden for vindyrkning. Vinproducenterne dyrker deres marker efter de traditioner, man har arvet i de forskellige familieejendomme, med vægten lagt på økologisk dyrkning, oprindeligt håndværk og udveksling af erfaringer.

  Det første resultat af dette samarbejde er en fælles økologisk vin, tappet på 1-liters flaske, lavet på Grüner Veltliner i Landwein-kvalitet. En umiddelbar vin, som skal bringe glæde og udtrykke områdets og druesortens typicitet. Druerne er hentet på forskellige økologiskdyrkede vinmarker hos flere vinproducenter. Parcellerne har det til fælles, at de dyrkes i et køligt område, med en undergrund af løss og stenklipper, som passer perfekt til Grüner Veltliner, og som giver både sprødhed og stor frugtighed. Høsten forgår manuelt, og vinificeringen foretages udelukkende på ståltanke for at bevare områdets og druesortens karakter.

  Sonnhof Social Club Grüner Veltliner er en meget umiddelbar, liflig, aromatisk og charmerende hvidvin med nuancer af lindeblomst, grønne æbler og lime samt lette, eksotiske toner af kiwi, passionsfrugt og hvidt peber. I smagen har vinen en god mineralitet med saftige, krydrede nuancer.

  Vinen er perfekt til aperitif eller til lette retter med fisk eller skaldyr.
  Førpris

  DKK 159,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar