RealVarenavn:

2017 ENGELGARTEN 1 CRU BIO Alsace, Marcel Deiss

Billede zoom:
Billede:
0405072_deiss_engelgarten
Navn:
 1. Varenr.:
  04050721735
 2. Årgang:
  2017
 3. Land:
  Frankrig
 1. Indhold:
  75,0cl
 2. Alkohol:
  12,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Beurot
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Muscat
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Pinot Blanc
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Pinot Gris
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Pinot Noir
Procent:
0%
Betinget procent:
Navn:
Riesling
 1. Anbefales til:
  Fisk, Skaldyr, Østers
  Beskrivelse:
  Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne - blandt dem flere klassificerede Crus dAlsace og Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) - er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!

  Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
  Website:
  Distriktet: 
  NiceDistrict:
  Alsace
  small-arrow
  1. Alsace er et af de franske vinområder, som gennem mange år har været genstand for stor opmærksomhed - og absolut ikke uden grund. Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig. Vinmarkerne ligger for foden af bjergkæden Vogeserne (Les Vosges) og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs 'Route du vin' - vinvejen i Alsace.

   Vogeserne yder læ og beskyttelse til vinmarkerne, og området har således både den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig. I området finder man mange vinkooperativer, nogle bedre end andre, men der er ingen tvivl om, at det er de mange små familieforetagender, der er både hjertet og sjælen i Alsace. Det er blandt disse ofte små producenter, man finder perlerne.
  Vinmarken Engelgarten er klassificeret 1. Cru i Alsaces nye markopdeling. Den ligger kun et stenkast fra Bergheims befæstede ringmur. Vinmarkens meget stenholdige og tørre undergrund (graves) giver et underskud af vand i jorden sidst på sommeren, og druerne opnår derfor en fantastisk modning hvis man ellers begrænser udbyttet! Her er det jorden og ikke druesorterne, som bestemmer stilen. Marcel Deiss biodynamiskdyrket parcel (1,5 ha.) på marken er beplantet med Riesling, Pinot Gris, Pinot Beurot, Muscat og Pinot Noir de druesorter, man også finder i vinen. Beplantningen (mellem 1977 og 1997) er på 10.000 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (35 hl./ha.). Vinen gærer på fad med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit lie i et år på ståltank.

  Som det er klassisk for vine lavet på graves undergrund, er Engelgarten meget aromatisk, velouragtig og mineralsk. Her finder man aromaer af pære, pomerans, litchi, passionsfrugt og vilde blomster. Serveringstemperatur: 12°C. Prøv den til skaldyr (krebs, jomfruhummer, hummer, østers) i sauce, men også til grønsagstærter eller oste (Brillat-Savarin eller fåreost).

  Anmeldelser

  Visual Score:
  Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022 /
  Kort vinbeskrivelse:
  Visual Score:
  Wine & Spirits 96/100 Point
  Kort vinbeskrivelse:
  Førpris

  DKK 389,00

  Kommentér produkt

  Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
  1. Navn
  1. E-mail
  1. Rating
  1. Kommentar